U Osnovnoj školi Mihovila Pavleka Miškine Đelekovec u tijeku su građevinski radovi na dva značajna projekta kojima će podići obrazovni standard i poboljšati uvjeti rada za učenike i nastavnike. Riječ je o kompletnoj rekonstrukciji vanjskog sportskog igrališta te preuređenju prostora za novu školsku knjižnicu. Radove su obišli zamjenik župana Ratimir Ljubić, resorna pročelnica Ana Mušlek i viši savjetnik za provedbu kapitalnih ulaganja Davor Karas.

Uz ravnateljicu škole Sonju Vuljak, obilasku radova su se priključili i načelnica Općine Đelekovec Lara Samošćanec i Nedjeljko Potroško, direktor tvrtke Koming koja izvodi radove na školskom igralištu.

đelekovec škola (3)

Postojeće vanjsko sportsko igralište će dobiti novi nosivi sloj od zrnatog materijala, kao i asfaltni sloj te završni sloj asfaltbetona. Na novom će se igralištu montirati novi aluminijski golovi i jednocijevna košarkaška konstrukcija, kao i stalak i mreža za tenis te će se iscrtati linije za košarku, rukomet i tenis. Projekt je vrijedan 53.500 eura, a uz Županijska sredstva Općina je za sufinanciranje uređenja igrališta osigurala 13 tisuća eura.

đelekovec škola (1)

Zamjenik Ljubić je izrazio zadovoljstvo dinamikom izvođenja radova te istaknuo kako će Županija i dalje biti partner u izgradnji i poboljšanju obrazovnog sustava, zahvalivši ravnateljici i načelnici na dosadašnjoj kvalitetnoj suradnji. Uz igralište u Đelekovcu, nedavno je dovršena rekonstrukcija školskog igrališta Gimnazije Ivana Zakmardija Dijankovečkoga Križevci te školskog igrališta u Goli, podsjetio je Ljubić i dodao da Županija nastavlja  s kontinuitetom ulaganja u školsku sportsku infrastrukturu i poboljšanje uvjeta za učenike i sve ostale koji će koristiti sportske terene.

đelekovec škola (4)

Ravnateljica Vuljak je zahvalila Županiji na kontinuiranoj pomoći te istaknula da je školsko igralište zbog dotrajalosti zahtijevalo kompletnu rekonstrukciju. Škola je uz pomoć Županije i Općine krenula i u projekt uređenja novih prostora knjižnice pa će tako nakon građevinskih intervencija prostor dobiti novu stolariju i centralno grijanje, a u pripremi je i uređenje nove školske kuhinje koja će se urediti sredstvima dobivenim na natječaju tvrtke Podravka te sredstvima Županije.