Križevački gradonačelnik Mario Rajn, direktorica Vodnih usluga Helena Kralj Brlek, zamjenik generalnog direktora Hrvatskih voda Davor Vukmirić i saborski zastupnik Branko Hrg jutros su u križevačkoj Gradskoj upravi održali sastanak na temu vodoopskrbe na križevačkom području.

Gradonačelnik Mario Rajn rekao je kako je odrađen radni sastanak na temu vodoopskrbe prema Apatovcu. – Jednim proširenim projektnim pristupom bi zadovoljili potrebe i drugih naših mještana na tom području. Dogovorili smo da stručne službe pripreme projekte, onda će oni kroz pripremu proračuna dati najbolja rješenja za sugrađane u partnerstvu s Hrvatskim vodama, podršku saborskog zastupnika i lokalni proračun. Naglasak je bio na obuhvatniji pristup da se zadovolji više potreba s početnom težnjom da riješimo pitanje vodoopskrbe naselja Apatovec- kazao je Rajn.

Saborski zastupnik Branko Hrg rekao je kako je tema sastanka bila priprema za narednu godinu i zato je u Križevce došao zamjenik direktora Hrvatskih voda. -Želja je da se kod rješavanja pitanja vodoopskrbe Apatovca pokuša riješiti pitanje i Gornje i Donje Glogovnice, Ivanca, Jarčana i Marinovca i da to probamo staviti u jedan paket.

To se očekuje, jer je značajan broj potencijalnih priključaka. Ljudi nemaju vode i ta naselja su živa s dovoljnim brojem ljudi. Službe Vodnih usluga trebaju napraviti konkretne izračune i pripremiti sastanak s jasno zacrtanim ciljevima kako bi se krenulo u realizaciju. Sve bi moglo krenuti odmah, jer su građevinske dozvole ishođene i može se provesti natječaj i raditi na projektima već ove godine- rekao je Hrg i osvrnuo se na istražne radove na bušotinama.

-Tu će biti potrebne nove građevinske dozvole, ali u suradnji Grada i Hrvatskih voda trebao bi se što prije riješiti spoj s Apatovcem- zaključio je Hrg.

Zamjenik generalnog direktora Hrvatskih voda Davor Vukmirić izrazio je zadovoljstvo nakon odrađenog sastanka. -Projekti idu naprijed u korist građana Križevaca i sela koja se nalaze na trasi prema Apatovcu – rekao je uvodno Vukmirić i napomenuo kako će 16. listopada biti definirani svi potrebni parametri kako bi projekt aglomeracije vrijedan oko 200 milijuna kuna bio u kontekstu toga da se poboljša kvaliteta života svih građana Križevaca.

Prilika je i za gospodarski rast. raduje me da su svi potencijali iskorišteni u kontekstu suradnje s Hrvatskim vodama- zaključio je Vukmirić.

prigorski.hr