Križevački gradonačelnik Mario Rajn na jučerašnjoj se konferenciji za medije osvrnuo na donošenje Odluke da se Križevačkom poduzetničkom centru, koji je u 100-postotnom vlasništvu Grada Križevaca, povjeri obavljanje komunalne djelatnosti za pružanje usluge parkiranja na uređenim javnim površinama i poslovima upravljanja sustavom javnih bicikala.

gradskovijece-17

Vijećnici su na današnjoj 8. sjednici Gradskog vijeća jednoglasno donijeli Odluku kojom će križevačka tvrtka upravljati uređenim javnim parkiralištima, održavati ih i obavljati naplatu.

Očekivano se po ovoj temi povela rasprava. Vijećnik Dejan Pernjak (SDP) rekao je kako mu je drago da će te poslove raditi križevačka firma, ali iizrazio žaljenje što te poslove ne obavlja križevačko Komunalno poduzeće. – Zanima nas koliko će zona biti, jedna ili dvije. Hoće li cijena biti 2 ili 4 kune i nadam se da neće biti onog lihvarenja po cijeni od 86 kuna za kaznu?- pitao je vijećnik i dodao kako će SDP ovu Odluku podržati.

gradskovijece-25

Lipin Ivan Majdak je pozdravio ovu Odluku kojom se djelatnost povjerava gradskoj firmi. – Draže bi mi bilo da se taj posao povjeri Komunalnom poduzeću koje ima više resursa, ali u redu. Radit će naši ljudi Križevčani – poručio je Majdak i dodao kako je očekivao da cijene parkiranja budu već pripremljene.

gradskovijece-36

HDS-ov Denis Maksić ponovio je kako mu je nejasno zašto taj posao neće obavljati Komunalno poduzeće koje ima registriranu djelatnost. – Nadam se da neće biti novih zapošljavanja, a kazna u Koprivnici je cijena dnevne karte 28 kuna – rekao je Maksić očekujući da tako bude i u Križevcima.

maksic

Pročelnica zadužena za pravne poslove Sandra Vuketić detaljno je odgovorila vijećnicima. Kazala je kako su ranije podnijeli zahtjev Ministarstvu s upitom o direktnom povjeravanju poslova parkiranja gradskoj tvrtki. -Dobili smo odgovor da se organizacija parkiranja može dati samo putem koncesije, jer se radi o usluzi koja se ne financira isključivo o gradskim sredstvima. Zatim smo ponovo uputili upit Ministarstvu i godinu i pol kasnije dobili smo mišljenje da je moguće direktno povjeriti posao tvrtki koja je u stopostotnom vlasništvu Grada Križevaca i to je odgovor zašto posao nije dobilo Komunalno poduzeće, jer nije u stopostotnom vlasništvu grada Križevaca, već su tu i druge općine – poručila je.

gradskovijece-52

Križevački gradonačelnik Mario Rajn rekao je kako ne počinje naplata sutra. – Ne možemo na istom Vijeću donijeti ovu odluku i sve ostalo. Na sljedećem Vijeću ćemo donijeti sve što sugerirate i bit će prilika prije jeseni secirati i modelirati taj dokument. – istaknuo je Rajn.gradskovijece-05gradskovijece-06gradskovijece-47gradskovijece-15gradskovijece-16gradskovijece-18gradskovijece-11gradskovijece-21gradskovijece-13gradskovijece-09gradskovijece-04