UU namjerno izazvanom požaru u nedjelju u središtu Osijeka izgorio je osobni automobil, a osječko-baranjska policija provodi kriminalističko istraživanje, izvijestila je policija u nedjelju, dok mediji neslužbeno navode da je automobil sutkinje osječkog Županijskog suda.

Policija je u nedjelju ujutro, malo iza 6 sati, zaprimila dojavu da u središtu grada gori automobil, a požar, u kojem nije bilo ozlijeđenih osoba, ugasili su pripadnici osječke Javne vatrogasne postrojbe.

Automobil je u potpunosti izgorio, a oštećeno je i vozilo koje je bilo parkirano uz njega.

Obavljenim očevidom utvrđeno je da je požar izazvan ljudskom radnjom, a policijski službenici provode kriminalističko istraživanje, kako bi se utvrdile sve okolnosti ovoga događaja, navode u osječko-baranjskoj Policijskoj upravi.

U policiji nisu mogli komentirati medijske napise po kojima zapaljeni osobni automobil BMW, u Ulici Lorenza Jagera, u središtu Osijeka, navodno pripada sutkinji osječkog Županijskog suda Vlasti Šimenić-Kovač, koja je vodila, uz ostalo, i suđenje u tzv. “aferi SMS”, u kojem je, u veljači 2020., bivši policijski informatičar Franjo Varga za sprječavanje dokazivanja, osuđen na tri i pol godine zatvora, a njegov pomagač, bivši vozač ministra poljoprivrede Blaž Curić, na dvije godine zatvora.

Vargu se tada teretilo da je u postupku koji se protiv bivšeg čelnika NK “Dinama” Zdravka Mamića i još tri okrivljenika za izvlačenje novca iz toga kluba, vodio pred osječkim Županijskim sudom – izradio lažnu SMS prepisku, između bivšega glavnog državnog odvjetnika Dinka Cvitana i jednog suca koji je u tom predmetu bio član sudskoga vijeća te tadašnje ravnateljice Uskoka Tamare Laptoš. Po lažnoj SMS prepisci taj postupak pokrenut je isključivo s ciljem “pakiranja” Mamiću.

Vodila je i suđenje protiv šestoro okrivljenika optuženima za palež vikendice bivšeg glavnog državnog odvjetnika Radovana Ortynskog na Braču.