NAKON VIŠE OD PET GODINA Vozač šlepera kriv za lančani sudar u kojem je teško nastradala pješakinja

23. veljače 2021. Autor: prigorski.hr Crna kronika NAKON VIŠE OD PET GODINA Vozač šlepera kriv za lančani sudar u kojem je teško nastradala pješakinja


Nedeljeko Čakarić kriv je što je 13. svibnja 2015. oko 10,30 sati u Rovišću vozeći šleper izazvao lančani sudar u Rovišću. Kao posljedica istog, teško je nastradala pješakinja Zlata Gosarić te vozač teretnog automobila Damir Krsnik u koji je prvotno i udario kamionom Nedjeljko Čakarić.

Kažnjen je kaznom zatvora od godinu dana na tri godine uvjetno, odnosno pod uvjetom da ne učini novo kazneno djelo.

Naime, sud je presudio kako je N. Čakarić  propustio vozilom upravljati s osobitim
oprezom prilikom prilaženja obilježenom pješačkom prijelazu i raskrižju te držati
dovoljan razmak od teretnog automobila marke “Renault Traffic” kojim je upravljao spomenuti D. Krsnik i koji se kretao ispred njega istim kolničkim trakom i u istom smjeru.

Došlo je do udara prednje strane kamiona u stražnju stranu kombija koji se od siline udara odbio prema naprijed i svojom prednjom stranom udarilo u stražnju stranu osobnog automobila marke “Audi A6, kojim je upravljala Karolina Remen.

Ista se naime zaustavila ispred obilježenog pješačkog prijelaza radi propuštanja pješaka te se od siline udara i to vozilo odbilo prema naprijed i svojom prednjom stranom udarilo u pješakinju Zlatu Gosarić koja je u tome trenutku prelazila kolnik Bjelovarske ulice po obližnjem pješačkom prijelazu.

Tako je pješakinja Zlata Gosarić pala na kolnik i zadobila teške tjelesne ozljede u vidu prijeloma kosti lubanje (čeonog dijela) i potresa mozga, dok je od siline udara vozač Damir Krsnik zadobio tjelesne ozljede u vidu razderotine mekog oglavka (zatiljno).

Oštećena Zlata Gosarić navodi da je toga dana u svibnju 2015. išla iz ljekarne prema pješačkom prijelazu u Rovišću i to sa desne strane pješačkog prijelaza gledajući iz smjera Zagreb-Bjelovar.

Došla je do pješačkog prijelaza, stala i čekala da prođu automobili ili da joj netko od automobila stane ispred pješačkog prijelaza kako bi mogla priječi preko pješačkog prijelaza. Ispred pješačkog prijelaza stao je automobil tamne boje “na knap” udaljen od nje nekih pola metra od mjesta gdje je stala kako bi prešla pješački prijelaz jer je ona najprije stala na kolniku prije zebre.

Nakon što je stao taj crni automobil iza njega je stao jedan kombi i to u zadnji tren iza tog crnog automobila i kada je taj prvi crni automobil do zebre čekao da ona prođe zebru, napravila je dva koraka po zebri i čula iza sebe neki udarac, ali nije mogla ocijeniti od kuda taj udarac dolazi i ničeg se više ne sjeća.

Kasnije su joj ljudi pričali da su joj pomagali maknuti ju sa ceste gdje je ležala i dignuti ju. Ne zna gdje je i kako je ležala na zebri i ne zna što se desilo od čega je pala na cestu.

Facebook Comments