Nakon petogodišnje stanke Plavi Orkestar sinoć je oduševio publiku u Slavonskom Brodu, a koncert je bio tek početak njihove ljetne turneje koja uključuje nastupe 3. kolovoza na Ljetnoj pozornici u Opatiji, 24. kolovoza na Sustipanu u Splitu, te 1. rujna u kamenolomu Montraker u Vrsaru.

Sinoć je na impozantnoj Tvrđavi Brod održan koncert legendarnog Plavog orkestra. Obožavatelji svih generacija okupili su se kako bi uživali u nezaboravnom glazbenom iskustvu i prisjetilo se hitova koji su obilježili posljednjih nekoliko desetljeća. Ovo je bio prvi koncert Plavog orkestra nakon petogodišnje stanke,

Plavi orkestar, predvođen karizmatičnim Sašom Lošićem Lošom, započeo je koncert hitom “Revolucija” s posljednjeg albuma koju su snimili i sa popularnim bendom Dubioza Kolektiv.

Repertoar je bio bogat hitovima kao što su “Pijem da je zaboravim”, “Nisam je probudio” “Bolje biti pijan nego star”, a pred kraj su raspametili publiku hitovima “Ako su to samo bile laži”, “Zelene su bile oči te” i “Suada”.

Posebno emotivan trenutak nastupio je kada je bend izveo baladu “Sava tiho teče” posvećenu svim generacijama koje su odrasle uz njihovu glazbu. Publika je zajedno s bendom pjevala svaku riječ, stvarajući dirljiv trenutak zajedništva.

Nakon više od dva sata svirke, koncert je završio uz ovacije i dugotrajan aplauz, dok su članovi benda zahvaljivali publici na podršci i ljubavi. Plavi orkestar je još jednom dokazao zašto su jedno od najomiljenijih imena regionalne glazbene scene. Plavi orkestar pokazao je da njihova glazba i dalje snažno rezonira s publikom.

“Radujemo se povratku na pozornicu. Veliki je užitak praviti buku s ovim bendom. Spremamo i nove pjesme koje nose isključivo dobru energiju i pozitivnu atmosferu. Kod nas nema zaustavljanja, tek smo zapravo na početku” rekao je Saša Lošić Loša uoči koncerta.

Ovo je bio prvi koncert Plavog orkestra nakon petogodišnje stanke, a ovoga ljeta nastupit će 3. kolovoza na Ljetnoj pozornici u Opatiji, 24. kolovoza na Sustipanu u Splitu, 1. rujna u kamenolomu Montraker u Vrsaru.