Nakon dvije godine pauze zbog pandemije koronavirusa i epidemioloških mjera koje nisu dozvoljavale okupljanja, ove godine Dan maturanata obilježit će se kao i prijašnjih godina.

Na tu temu pročelnik Upravnog odjela za odgoj, obrazovanje, kulturu, sport, socijalnu skrb, nacionalne manjine i turizam Sandro Novosel održao je sastanak s predstavnicima škola i predstavnicima maturanata, načelnikom Policijske postaje Križevci Ivanom Pukcom, direktorom Komunalnog poduzeća d.o.o. Križevci Martinom Kozjakom i zapovjednikom Javne vatrogasne postrojbe grada Križevaca Marijem Martinčevićem.

02 IMG - 423

Na sam zadnji dan nastave, 25. svibnja, svi maturanti okupit će se kod sportske dvorane Osnovne škole Ljudevita Modeca u Potočkoj ulici u 13 sati nakon čega će u povorci predvođenoj Policijskom postajom Križevci krenuti prema Strossmayerovom trgu gdje će se u paviljonu održati njihovo predstavljanje.

Nakon predstavljanja i zajedničkog fotografiranja, maturanti će se vratiti do parkinga sportske dvorane gdje će u 15 sati biti pripremljena okrjepa i prigodan koncert.

Sudionici sastanka apelirali su na maturante da se tijekom „ludih dana“ opuste i zabave, no bez pravljenja štete i nereda kako bi im ovi dani ostali u najljepšem sjećanju, javljaju iz gradske uprave.