Nakon 74 godine Osnovna škola Vladimira Nazora Pribislavec dobila novu zgradu

9. rujna 2020. Autor: prigorski.hr Sjeverozapadno Nakon 74 godine Osnovna škola Vladimira Nazora Pribislavec dobila novu zgradu


Nakon pune 74 godine kako je Osnovna škola Vladimira Nazora Pribislavec djelovala unutar dvorca Feštetić, 300-ak učenika novu je nastavnu godinu započelo u novoj, jednoj od modernijih školi u Hrvatskoj.

Na 3600 m2 učenici su dobili 24 učionice za jednosmjensku nastavu, suvremenu kuhinju, knjižnicu, prostor za produženi boravak, učenje i igru.

Novu zgradu škole vrijednu 33 milijuna kuna župan Međimurske županije Matija Posavec predstavio je predsjedniku Vlade Republike Hrvatske Andreju Plenkoviću, ministru znanosti i obrazovanja Radovanu Fuchsu te ministru prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Darku Horvatu.

Posjet predsjednika Vlade Republike Hrvatske Andreja Plenkovića Međimurskoj županiji (10)

Gradnja ove škole započela je 2016. godine, nakon dvije godine rješavanja infrastrukturnih i imovinsko pravnih pitanja. Nakon što je tadašnje Ministarstvo obrazovanja 2015. godine odobrilo 6 milijuna kuna za gradnju škole, Vlada RH pod vodstvom Andreja Plenkovića odobrila je dodatnih 19 milijuna kuna, a Međimurska županija osigurala je 5, 5 milijuna kuna. Kako bi se troškovi gradnje u potpunosti pokrili, bilo je potrebno još 2, 5 milijuna kuna za opremanje koje je osigurala Vlada RH te je sagrađena škola prema svim kriterijima modernog obrazovanja.

Posjet premijera Plenkovića Međimurskoj županiji (10)

„Preseljenjem u nove prostore škole, ne samo da je konačno ispunjen dugogodišnji san mještana i djelatnika škole u Pribislavcu, već će dvorac Feštetić, povijesno i kulturno dobro Međimurja, biti revitaliziran i stavljen u funkciju turizma i kulture kako bismo i na taj način pridonijeli daljnjem razvoju naše županije.“, kazao je župan Posavec uz kojeg su u obilasku školu nazočili zamjenici župana Sandra Herman i Josip Grivec, saborske zastupnice Boška Ban Vlahek i Andreja Marić, saborski zastupnik i gradonačelnik Grada Čakovca Stjepan Kovač, saborski zastupnik i gradonačelnik Grada Preloga Ljubomir Kolarek, gradonačelnik Grada Mursko Središće Dražen Srpak, predsjednik Skupštine Međimurske županije Mladen Novak, načelnica Općine Pribislavec Višnja Ivačić i zamjenica ravnatelja Osnovne škole Vladimira Nazora Pribislavec Darinka Trajkova Vuković.

Posjet predsjednika Vlade Republike Hrvatske Andreja Plenkovića Međimurskoj županiji (3)

„Ova škola ima sve one bitne elemente koji naš obrazovni dio programa Vlade ima, a to je uključivo st i inkluzivno obrazovanje. Škola je u svakom pogledu prilagođena za djecu, odnosno osobe s invaliditetom, omogućava cjelodnevnu nastavu te predškolski odgoj. To je temelj onoga što želimo napraviti u cijeloj Hrvatskoj.“, poručio je premijer Plenković.

Kvalitetu obrazovanja u Međimurju potvrđuju brojni rezultati, uspjesi, ali i ulaganja i potpore kojima se olakšavaju financijski troškovi koje roditelji moraju izdvojiti. Obrazovne institucije kojima je osnivač Međimurska županija spremno su dočekale početak nove školske godine, a za 15.000 predškolaraca, učenika i studenata osmišljen je jedinstveni sustav mjera i potpora.

Posjet predsjednika Vlade Republike Hrvatske Andreja Plenkovića Međimurskoj županiji (6)

Međimurje je spremno za novu financijsku omotnicu EU sredstava s projektima vrijednim više od 300 milijuna kuna

Nakon obilaska škole održan je radni sastanak u prostorijama Međimurske županije na kojem je župan Posavec upoznao predsjednika Vlade Plenkovića, ministra Fuchsa i ministra Horvata s više od 70 kapitalnih projekata koji se provode u Međimurju. „U određenim stavkama zatražili smo pomoć Vlade kako bi zajedno napravili iskorak u postavljanju boljih standarda i kvalitetnijeg života u našoj županiji jer je država onoliko uspješna koliko su zadovoljni njeni građani.“, kazao je župan Posavec koji je naglasio da je oko 270 milijuna kuna uloženo u obrazovanje kroz izgradnju, obnovu i adaptaciju dvorana i škola, uspostavljanje centara izvrsnosti i kompetentnosti te kroz brojne projekte i potpore kojima se olakšava i potiče napredak mladih.

Posjet predsjednika Vlade Republike Hrvatske Andreja Plenkovića Međimurskoj županiji (8)

Međimurje je kraj vrijednih ljudi širokog i otvorenog srca koji svoje ideje ulažu u konkretne projekte. Revitalizacijom prostora bivše vojarne u Čakovcu stvara se centar znanja sa znanstveno-istraživačkim centrima koji se temelje na kontinuiranom međusobnom nadopunjavaju obrazovanja i gospodarstva.

U tijeku je rekonstrukcija najvećeg spomenika feudalne baštine u Hrvatskoj, Starog grada Zrinskih, dok je na području zdravstva uloženo 160 milijuna kuna u primarnu i sekundarnu zdravstvenu zaštitu kako bi se stvorili što bolji uvjeti liječenja za Međimurke i Međimurce.

Posjet predsjednika Vlade Republike Hrvatske Andreja Plenkovića Međimurskoj županiji (1)

Potvrda kvalitetnog zdravstvenog sustava i dobrog rada zdravstvenih radnika je najmanja incidencija korona virusom na 100.000 stanovnika u Republici Hrvatskoj.

Premijer Plenković kazao je da će i dalje pomagati sve projekte važne za razvoj Međimurske županije, koristeći europska i nacionalna sredstva: „Važno je da razvijamo sjever Hrvatske i Međimursku županiju u kojoj je vidljiva vrlo dinamična aktivnost poduzetnika, ali i potpora svih jedinica lokalne samouprave.“

Osnovna škola Vladimira Nazora Pribislavec (1) Posjet predsjednika Vlade Republike Hrvatske Andreja Plenkovića Međimurskoj županiji (9) Posjet predsjednika Vlade Republike Hrvatske Andreja Plenkovića Međimurskoj županiji (8) Posjet predsjednika Vlade Republike Hrvatske Andreja Plenkovića Međimurskoj županiji (5) Posjet predsjednika Vlade Republike Hrvatske Andreja Plenkovića Međimurskoj županiji (4) Posjet predsjednika Vlade Republike Hrvatske Andreja Plenkovića Međimurskoj županiji (2) Osnovna škola Vladimira Nazora Pribislavec (19) Osnovna škola Vladimira Nazora Pribislavec (18) Osnovna škola Vladimira Nazora Pribislavec (17) Osnovna škola Vladimira Nazora Pribislavec (16) Osnovna škola Vladimira Nazora Pribislavec (15) Osnovna škola Vladimira Nazora Pribislavec (14) Osnovna škola Vladimira Nazora Pribislavec (13) Osnovna škola Vladimira Nazora Pribislavec (12) Osnovna škola Vladimira Nazora Pribislavec (11) Osnovna škola Vladimira Nazora Pribislavec (10) Osnovna škola Vladimira Nazora Pribislavec (9) Osnovna škola Vladimira Nazora Pribislavec (8) Osnovna škola Vladimira Nazora Pribislavec (7) Osnovna škola Vladimira Nazora Pribislavec (6) Osnovna škola Vladimira Nazora Pribislavec (5) Osnovna škola Vladimira Nazora Pribislavec (4) Osnovna škola Vladimira Nazora Pribislavec (2)