NAKON 40 GODINA Dr. Dragutin Šnajdar završio karijeru predavača prve pomoći

16. listopada 2020. Autor: prigorski.hr Sjeverozapadno NAKON 40 GODINA Dr. Dragutin Šnajdar završio karijeru predavača prve pomoći


U prostorijama Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica u petak 16. listopada 2020. je bilo posebno emotivno i nostalgično.

Dr. Dragutin Šnajdar, dugogodišnji suradnik, predavač prvi pomoći za vozače i radnike, sudac na natjecanjima Crvenog križa i cijenjeni koprivnički kirurg u mirovini, posjetio ih je kako bi se oprostio, ali samo od održavanja tečajeva prve pomoći.

Dr. Dragutin Šnajdar više je od 40 godina surađivao s koprivničkim Crvenim križem.

IMG_4743

– Nakon više tisuća osposobljenih kandidata iz prve pomoći, 23 održana natjecanja mladih Crvenog križa, od gradske do državne razine, na kojima je bio sudac i sudjelovanja u ostali akcijama Crvenog križa zahvalili smo dr. Šnajdaru za sve tečajeve Prve pomoći, sve savjete, slobodno vrijeme u kojem je volontirao, ali i za sve viceve kojima nas je nasmijavao u opuštenim trenucima – poručili su.

U dugih četiri desetljeća, dr. Šnajdar je osposobio mnoge generacije vozača, radnika, prosvjetnih djelatnika šireći znanje i doktrinu prve pomoći, a sudjelovao je i u brojnim zdravstveno edukativnim predavanjima širom Podravine.

Ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Adela Sočev zahvalila je dr. Šnajdaru na godinama predanog rada te uručila poklone koji će ga podsjećati na dane i prijatelje iz Crvenog križa, a Zdravko Janković i dr. Šnajdar prisjetili su se niza događaja koji su obilježili suradnju dr. Šnajdara i koprivničkog Crvenog križa.

Dr. Šnajdar zahvalio je na poklonima i naglasio da, iako je u mirovini, ne miruje već putuje i uživa u mirovini sa svojom suprugom Božicom, te je spreman i dalje svojim iskustvom sudjelovati u aktivnostima Crvenog križa.

Facebook Comments