Nakon 15 godina pauze s radom nastavlja DVD Novi Bošnjani // Tomislav Vuk izabran za predsjednika, a Dražen Krsnik za zapovjednika

15. travnja 2019. Autor: prigorski.hr Križevci Nakon 15 godina pauze s radom nastavlja DVD Novi Bošnjani // Tomislav Vuk izabran za predsjednika, a Dražen Krsnik za zapovjednika


U nedjelju je ponovo revitaliziran rad Dobrovoljnog vatrogasnog društva Novi Bošanjani, a nakon 15 godina pauze. Među brojnim uzvanicima nedjeljnoj skupštini su prisustvovali gradonačelnik Križevaca Mario Rajn, predsjednik VZG Križevci Ivan Mužić, zapovjednik JVP Križevci Ivan Matosović, predsjednica MO Carevdar Draženka Sačak, predsjednica MO Vojakovac Aleksandra Mijić te gradski vijećnik Dejan Pernjak.

Skupština je odlučila da će novi predsjednik biti Tomislav Vuk, a zamjenik predsjednika Tihomir Radotović. Za tajnicu je izabrana Ana Marija Crnčić, za blagajnika je izabran Josip Križanić, a za spremištara Stjepan Klarić. Nadzorni odbor čine Franjo Crnčić, kao predsjednik, te Ivo Bozo, Zdravko Ščrbak, Željko Radotović i  Stjepan Trtenjak kao članovi. Za zapovjednika je izabran Dražen Krsnik, a za zamjenika zapovjednika Ivica Vuković.

U planu za ovu godinu novoizabrani predsjednik rekao je kako će Društvo formirati odjeljenje za nastupe na natjecanjima. -Imamo u planu sanaciju ovog našeg vatrogasnog doma i spremišta. Nadalje, cilj nam je nabaviti ostalu pripadajuću opremu, a u planu nam je organizacija nogometnog turnira i zabave. – kazao je, između ostalog, Vuk.

Prigodnim riječima prisutnima su se obratili Ivan Mužić, VZG Križevci, i Ivan Matosović, zapovjednik JVP Križevci. Gradonačelnik Mario Rajn poručio je kako mu je bilo jako bitno da dođe na ovu skupštinu kako bi poslao poruku da je Grad uz Nove Bošnjane i vatrogasce. -Nastojimo ravnomjereno brinuti o našem urbanom dijelu, ali i o prigradskim naseljima. Sigurno je da ćemo vas pratiti s ovim opremanjem.  Nastojimo povećavati stavku za mjesne odbore, koja iznosi sada milijun kuna, a zalažem se da bude još i veća. Iskustvo je pokazalo da gdje je zajednica složna zajedno funkcioniraju DVD i Mjesni odbor i onda zajedno usklađuju ciljeve i planove. -kazao je Rajn.

prigorski.hr

Facebook Comments