Mještani Malog Potočeca godinama se nisu organizirano družili u svojem mjestu, ali u utorak je pokrenuta inicijativa koja želi pokrenuti stvari na bolje.

Mještani su se sastali na inicijativu Zdenke Schneider, a sastanku su nazočili potpredsjednik Gradske četvrti Gornji grad Martin Martinčić te članica vijeća Gradske četvrti Gornji grad Tea Ščetarić Jasek.

mali potočec (1)

U domu u Malom Potočecu okupilo se 20-ak mještana koji su raspravljali o uređenju doma koji je u lošem stanju. Spomenuto je kako treba popraviti krov, promijeniti stolariju, napraviti sanitarni čvor, urediti okoliš te da aglomeracijom nisu obuhvaćene tri kuće u centru sela, a žele i dječje igralište. Zdenku Schneider zanimalo je može li se dom urediti iz sredstava Europske unije.

mali potočec (2)

Mještani bi voljeli imati i osobu iz Malog Potočeca koja bi ih predstavljala u Gradu, jer pripadaju gradskoj četvrti. Žele imati poveznicu Grada i njihovog sela.

Martin Martinčić rekao je kako su se na gradskom području uredila brojna dječja igrališta.

mali potočec (3)

“Ako se i dobiju novčana sredstva, mještani će morati sami odraditi dio posla”, rekao je.

Na kraju sastanka Zdenka Schneider izglasana je za predstavnicu sela Mali Potočec.

rajn-presica-06

Za komentar situacije tražili smo gradonačelnika Marija Rajna koji je naveo kako mu je iznimno drago da je došlo do okupljanja mještana naselja Mali Potočec nakon dugog niza godina i da žele pokrenuti stvari na bolje.

– Upravo je cilj mjesnih odbora i gradskih četvrti ukazati na potrebe mještana prigradskih naselja i gradskih četvrti koji prebivaju na tom mjestu pa su najbolje upoznati s problematikom i potrebama. Iako, moram naglasiti čuđenje zašto su se skupili sada, 3 tjedna nakon izbora za mjesne odbore i gradske četvrti, a nisu mogli prije izbora? Naravno da ćemo naselju Mali Potočec biti ruka podrške, no važno je da se komunikacija odvija preko vijeća Gradske četvrti Gornji grad budući da su upravo mještani birali predstavnike tog vijeća – kazao je.

mali potočec (4)

Dodao je kako čestita Zdenki Schneider na izboru za predstavnicu Malog Potočeca i veseli se budućim akcijama uređenja. Što se tiče aglomeracije, temeljem izračuna troškova napravljen je glavni projekt i ishođena građevinska dozvola za odvodnju po glavnoj ulici bez gravitacijskih kanala na sporednim odvojcima.

– Na glavnom kolektoru bit će ostavljen priključak za spajanje svih sporednih odvojaka koji nisu obuhvaćeni ovim projektom, no bit će realizirani u narednom razdoblju, jer nam je interes riješiti svim građanima vodoopskrbu i odvodnju – istaknuo je.