Najviše u sebe utočili vozači i vozačice u Vrbovcu, Ivanić-Gradu, Velikoj Gorici…

1. kolovoza 2020. Autor: prigorski.hr Crna kronika Najviše u sebe utočili vozači i vozačice u Vrbovcu, Ivanić-Gradu, Velikoj Gorici…

Ilustracija/Pixabay


U prvom danu provođenja preventivno represivne akcije pojačanog nadzora vozila i vozača Policijska uprava zagrebačka utvrdila je ukupno 82 prometna prekršaja.

Naime, 11 prekršaja počinili vozači pod utjecajem alkohola, 46 prekršaja počinjeno je zbog nepropisne brzine, jedan zbog nepropisnog korištenja mobitela te 10 zbog nekorištenja sigurnosnog pojasa. Šest osoba je dovedeno na prekršajni sud.

Najveće zabilježene koncentracije alkohola su kod 47-godišnjaka koji je u Velikoj Gorici u Ulici Markuševec Turopoljski upravljao osobnim automobilom dok je u organizmu imao 2,54 g/kg alkohola, zatim kod 60-godišnjaka koji je u Dvoričekovoj ulici upravljao osobnim automobilom dok je u organizmu imao 2,28 g/kg alkohola, a 59-godišnjak je u Jablanovcu upravljao osobnim automobilom dok je u organizmu imao 1,78 g/kg alkohola.

Vozač (24)je u Novom Selu kod Vrbovca upravljao osobnim automobilom dok je u organizmu imao 1,76 g/kg alkohola, a 64-godišnjak je u Ivanić-Gradu upravljao osobnim automobilom dok je u organizmu imao 1,67 g/kg alkohola.

Kod vozačica je 25-godišnjakinja u Ivanić-Gradu upravljala osobnim automobilom dok je u organizmu imala 1,77 g/kg alkohola.