Najveća zapljena heroina u Hrvatskoj! Pronašli 220 kilograma heroina i 62 kilograma kokaina

11. siječnja 2022. Autor: prigorski.hr Crna kronika Najveća zapljena heroina u Hrvatskoj! Pronašli 220 kilograma heroina i 62 kilograma kokaina

Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL


Policijska uprava dubrovačko – neretvanske županije održala je press konferenciju na kojoj je izviješteno kako je potvrđena najveća zapljena heroina u Hrvatskoj, javljaju vijesti.hr

Zaplijenjeno je rekordnih 220 kilograma heroina. Voditelj Službe kriminalističke policije Policijske uprave dubrovačko-neretvanske, Zoran Tikvica rekao je kako je heroin pronađen u Luci Ploče u kontejnerima s broda koji je stigao iz Iraka.

Zapljena heroina u Hrvatskoj: U Luci Ploče zaplijenili su 220 kilograma heroina i 62 kilograma kokaina

Foto: Grgo Jelavić/PIXSELL

“U tom se kontejneru nalazilo 80 olovnih ploča težine 250 do 300 kilograma od čega je u 40 tih olovnih kocki pronađeno ukupno 296 paketića droge“, dodao je Tikvica.

Manje od mjesec dana nakon velike zapljene heroina, 3. studenog dogodila se zapljena kokaina, a droga je pronađena pretragom broda koji je prevozio rasuti teret iz kolumbijske luke, javlja Dubrovački dnevnik.

Temeljem naloga izvršena je pretraga broda.

“Kako je prevozio rasuti teret, bazirali smo se na područje oko broda, točnije ispod broda. Tu su veliki obol dali ronioci. Po vrlo jakom jugu i gotovo nemogućim uvjetima za rad izvršen je pregled podmorja broda. Tom prilikom su ronioci pronašli metalni predmet pričvršćen šarafima i magnetom kojeg su teškom mukom skinuli. U njemu su pronađena 54 paketa droge kokaina”, izjavio je Tikvica.

Droga je bila namijenjena zapadnom europskom tržištu, a na tržištu bi postigla vrijednost od sedamnaest milijuna eura.