Najstariji križevački gradski vijećnik izrazio nezadovoljstvo: “Ovo je najobičniji primitivizam”

22. srpnja 2021. Autor: prigorski.hr Križevci Najstariji križevački gradski vijećnik izrazio nezadovoljstvo: “Ovo je najobičniji primitivizam”


U srijedu je održana 2. sjednica Gradskog vijeća Grada Križevaca. Vijećnici su na dnevnom redu imali 31 točku.

Najviše polemike izazvala je točka dnevnog reda na kojoj se našlo rješenje o izboru predsjednika, potpredsjednika i članova odbora pri Gradskom vijeću, a što je posebno izazvalo revolt kod najiskusnijeg vijećnika, bivšeg SDP-ovca Ivana Majdaka.

Naime, Majdaka je ražestilo što u raspodjeli mjesta u osam odbora Gradskog vijeća njegova lista nije dobila niti jedno mjesto. Prvo je kazao kako nema smisla tražiti objašnjenje tko je većina, a tko oporba, budući da to ne zna ni sama gradska vlast. -Po nekim demokratskim standardima u svim sazivima Gradskih vijeća bilo je da vladajuće većina ima 3, a manjina 2 člana u odborima. Vi ste to odradili u nekim konzultacijama, ali moju listu niste kontaktirali. -kazao je Majdak.

-Zanima me prema kojim su se kriterijima, osim po osobnoj netrpeljivosti, koju gradonačelnik iskazuje prema meni i u kampanji, a i očito i sada, dijelila mjesta u odborima. Zahvaljujem se i demokratskim strankama koje su sudjelovale u ovoj igri i koji su na ovaj način izbacile jednu nezavisnu list iz vijećničkih odbora. Ovo što radite nije demokracija nego najobičniji primitivizam. -poručio je Majdak.

mario rajn (2)

Gradonačelnik Mario Rajn kazao je kako je poziv poslan od strane stručnih službi klubovima vijećnika. -Na prošloj sjednici ste se vrlo teatralno izjasnili da ste oporba s HDS-om i poziv je poslan gospodinu Švagelju. Ne mogu govoriti u ime kolega iz HDS-a, jer ovdje na sjednici nema nikoga, i oni su kazali kako će netko doći na sastanak. Jeste li vi bili u kontaktu, u to ne ulazim. Sastav odbora se može i mijenjati, a mi ćemo to podržati ako će se poštovati procedura. -pojasnio je Rajn.

Majdak nije bio zadovoljan odgovorom, već je dodao kako smatra da klubovi u to vrijeme nisu bili formirani i da bi bilo pristojno da su na sastanak zvali nositelje lista koji su ušli u Gradsko vijeće.

Gradonačelnik nakon toga više nije želio polemizirati s Lipinim Majdakom.

Facebook Comments