Najnoviji podaci županijskih stožera

25. studenoga 2020. Autor: prigorski.hr Brze vijesti Najnoviji podaci županijskih stožera

Matija Habljak/PIXSELL


Na području Sisačko-moslavačke županije u protekla 24 sata potvrđena su 74 nova slučaja zaraze koronavirusom, izvijestio je u srijedu županijski Stožer civilne zaštite.

Kako stoji u dnevnom izvješću, riječ je o 28 osoba s područja Siska, 14 osoba s područja Petrinje, 13 iz Gline, šest s područja Lekenika, tri iz Kutine, po dvije osobe s područja Novske, Sunje i Lipovljana te po jednoj s područja Gvozda, Popovače, Topuskog i Velike Ludine.

Iz Stožera je, kao i obično, upućen apel žiteljima županije da se dosljedno pridržavaju svih mjera i preporuka Nacionalnog i Županijskog stožera.

U Vukovarsko-srijemskoj županiji 84 novopozitivne osobe, četvero umrlih

U Vukovarsko-srijemskoj županiji u posljednja 24 sata potvrđena su 84 nova slučaja zaraze koronavirusom, a četiri su osobe umrle, izvijestio je u srijedu županijski Stožer civilne zaštite.

Među novozaraženima 22 osobe su iz Vukovara, 15 iz Vinkovaca, po sedam ih je iz Otoka i Ivankova, šest iz Županje, tri iz Lipovca, po dvije iz Bobote, Bokšića, Borova, Bošnjaka, Štitara, te po jedna osoba iz Apševaca, Babine Grede, Berka, Bogdanovaca, Gradišta, Komletinaca, Nijemaca, Novih Jankovaca, Privlake, Soljana, Šiškovaca, Tovarnika, Trpinje i Vrbanje.

Od početka epidemije u županiji je oboljelo 4057 osoba, od kojih je 3415 izliječeno, a umrlo je 67 osoba.

Trenutno je 61 osoba hospitalizirana dok se u samoizolaciji nalazi 1161 osoba. U protekla  24 sata testirane su 293 osobe, a do sada je u županiji testirano 23499 osoba, navode iz županijskog Stožera civilne zaštite.

Brodsko-posavska županija 85, Požeško-slavonska županija 13 novooboljelih

2020. (Hina) – Na području Brodsko-posavske županije zabilježeno je 85 novih slučajeva zaraze koronavirusom i troje umrlih, dok je u susjednoj Požeško-slavonskoj županiji registrirano 13 novih slučajeva, izvijestili su u srijedu županijski Stožeri civilne zaštite.

U Brodsko-posavskoj županiji uz 85 novih slučajeva koronavirusa umrle su tri osobe (87 godina, 71 godina, 70 godina) koje su oboljele od covida-19.

Od početka pandemije na području Brodsko-posavske županije umrlo je ukupno 47 osoba pozitivnih na koronavirus.

Bolničko liječenje potrebno je za 67 osoba, 50 osoba u slavonskobrodskoj i 17 osoba u novogradiškoj bolnici, a 11 osoba je na respiratoru.

U samoizolaciji je 1885 osoba, 316 više nego u utorak.

U susjednoj Požeško-slavonskoj županiji  registrirano je 13 novih slučajeva zaraze koronavirusom.

Po podacima županijskog Stožera civilne zaštite, trenutno su 283 osobe pozitivne na koronavirus, 36 osoba je na bolničkom liječenju.

U samoizolaciji je 698 osoba.

Od početka pandemije u Požeško-slavonskoj županiji 16.504 osoba je testirano na koronavirus.

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji 38 novozaraženih, dvoje umrlih

DUBROVNIK, 25. studenoga 2020. (Hina) – U Dubrovačko-neretvanskoj županiji zabilježeno je 38 novih slučajeva zaraze koronavirusom, dvije su osobe umrle, a izliječeno je njih 59, izvijestio je u srijedu županijski Stožer civilne zaštite.

Zaražene su 22 osobe iz Dubrovnika, četiri iz Blata, tri iz Korčule, po dvije s Mljeta i iz Vele Luke, po jedna iz Konavala, Metkovića, Smokvice i Stona te jedna koja nema prebivalište u županiji. Ukupno je zaražena 21 osoba muškog spola i 17 ženskog, a za 20 osoba je utvrđena epidemiološka veza.

Dvije preminule osobe su muškarac iz Metkovića rođen 1935. godine te muškarac iz Vele Luke rođen 1946. godine.

Od 59 izliječenih njih 22 su iz Metkovića, 12 iz Dubrovnika, sedam iz Župe dubrovačke, šest iz Ploča, četiri iz Konavala, dvije iz Stona, po jedna iz Blata, Korčule, Kule Norinske, Lastova i Vele Luke te jedna osoba koja nema prebivalište u županiji.

U dubrovačkoj bolnici od koronavirusa liječi se 47 osoba. Šest bolesnika zahtijeva intenzivnu skrb, od kojih je jedan na respiratoru – neinvazivna ventilacija, a pet je na invazivnoj ventilaciji.

U samoizolaciji je 720 osoba. Od jučer obrađeno je 245 uzoraka, a od početka pandemije ukupno 23 956.

Županijski stožer civilne zaštite i dalje apelira na građane da se drže svih mjera Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.

U Zadarskoj županiji 137 novih slučajeva zaraze, troje umrlih

U Zadarskoj županiji 137 je novih slučajeva zaraze koronavirusom, a u Općoj bolnici Zadar od posljedica covida-19 i prijašnjih kroničnih bolesti umrla su trojica muškaraca u dobi od 56, 73 i 77 godina, izvijestio je u srijedu Županijski stožer Civilne zaštite.

U posljednja 24 sata testirano je 466 uzoraka, a pod nadzorom je 2335 osoba. Jučerašnja testiranja pokazala su i da je na koronavirus pozitivno još 11 korisnika Doma za starije i nemoćne osobe Zadar te osmero korisnika podružnice te ustanove u Salima na Dugom otoku.

Među novooboljelima 63 ih je na području Zadra, desetero u Salima, sedmero u Benkovcu, po šestero u Biogradu, Poličniku i Sukošanu, po četvero u Ninu i Kalima, po troje je potvrđeno u Novigradu, Škabrnji, Povljani i Posedarju, po dvoje u Bibinjama, Kukljici, Pakoštanima, Sv. Filipu i Jakovu, Vrsima i Zemuniku Donjem te po jedna osoba u Obrovcu, Galovcu, Gračacu, Preku, Privlaci, Ražancu i Viru.

U zadarskoj se bolnici liječe 43 bolesnika, od kojih je šestero na respiratoru, a u Specijalnoj bolnici za ortopediju Biograd na Moru hospitalizirano je 12 pacijenata s blažom kliničkom slikom.

Policija je evidentirala jedno kršenje samoizolacije.

Osijek: U županiji sedmero umrlih i najviše zaraženih dosad – 326

U posljednja 24 sata u Osječko-baranjskoj županiji umrlo je sedmero ljudi, a utvrđeno je čak 326 pozitivnih nalaza na koronavirus, što je najveći broj zaraženih u jednom danu od pojave koronavirusa u Hrvatskoj.

U Kliničkom bolničkom centru Osijek i županijskom Zavodu za javno zdravstvo testirano je 628 uzoraka, izvijestio je u srijedu županijski Stožer Civilne zaštite na konferenciji za novinare.

Novopozitivni imaju prebivalište na području gradova Osijek (148), Đakovo (34), Valpovo (25), Belišće (22), šest u Našicama, osam u Belom Manastiru i četiri u Donjem Miholjcu . Kad je riječ o općinama, najviše novopozitivnih ima Čepin (24), slijede Petrijevci sa šest, po pet imaju Antunovac i Čeminac, po četiri Bilje, Bizovac i Darda, po tri Erdut i Punitovci, te po dvije Đurđenovac, Ernestinovo, Kneževi Vinogradi, Koška, Popovac, Semeljci i Strizivojna. Po jednu novopozitivnu osobu imaju općine Draž, Feričanci, Jagodnjak, Podgorač, Satnica Đakovačka, Viškovci i Vuka.

Ravnatelj KBC-a Željko Zubčić konstatirao je kako se s povećanjem broja pozitivnih osoba povećava i broj hospitaliziranih.

„Na bolničkom liječenju je 219 osoba oboljelih od covida-19, i to 182 osobe u KBC-u, od kojih su 34 na respiratoru. U Općoj županijskoj bolnici Našice hospitalizirano je 37 pacijenta s tim oboljenjem“, rekao je Zubčić.

U posljednja 24 sata umrlo je sedam osoba zaraženih koronavirusom, četiri žene i tri muškarca.

U KBC-u umrle su četiri žene – iz Popovca rođena 1932. godine, iz Ivanovca 1950. godište, iz Valpova rođena 1942. godine i iz Osijeka 1938. godište. Umrla su dva muškarca – iz Batine rođen 1928. i iz Belog Manastira rođen 1962. godine. U našičkoj bolnici umro je muškarac iz Valpova rođen 1936. godine.

U samoizolaciji se na području županije nalazi 1.878 osoba, priopćio je Stožer.

Policija je provela 36 provjera osoba u samoizolaciji, od čega 35 samoinicijativnih provjera u kojima su svi zatečeni na prijavljenoj adresi. No, prilikom provjere dojave građana za jednu osobu iz Višnjevca utvrđeno je kršenje mjere samoizolacije.

U Šibensko-kninskoj županiji 82 novooboljele osobe, jedna umrla

U Šibensko-kninskoj županiji su u posljednja 24 sata potvrđene 82 novooboljele osobe, a umrla je jedna, izvijestio je tamošnji županijski stožer civilne zaštite.

“32 osobe su s područja Šibenika, 15 s područja Knina, 14 s područja Drniša, pet s područja Vodica, po tri osobe s područja Unešića i Primoštena, dvije osobe iz Bilica te po jedna osoba s područja Pirovca, Kijeva, Tisnog, Skradina, Kistanja i Oklaja. Oboljela je i jedna korisnica Doma za starije i nemoćne osobe Knin”, navodi se u priopćenju stožera. Oboljela je i jedna osoba koja trenutno boravi na tom području, a prebivalište joj je drugdje.

Testirano je 269 uzorka, a na području županije trenutno je 318 aktivnih slučajeva zaraze.

Umro je stariji muškarac koji je obolio od covid-19 infekcije.

Na odjelu infektologije šibenske bolnice liječi se 36 pacijenata, od kojih je dvoje na respiratoru.

Pod mjerom samoizolacije trenutno je 1015 osoba.

U Splitsko-dalmatinskoj županiji 463 osobe novooboljele od koronavirusa

Na području Splitsko-dalmatinske županije, od ukupno 1276 obrađenih testova, na koronavirus pozitivne su još 463 osobe, izvijestio je u srijedu županijski Stožer civilne zaštite.

Među ukupno 463 novooboljele osobe, 168 je iz Splita, 84 iz Sinja,  36 iz Kaštela, 33 iz Trilja,  17 iz Solina, 16 iz Hrvaca,  po 12 iz Omiša i  Otoka,  deset  iz Podstrane,  osam iz Dugopolja, po sedam iz Starog Grada i Dugog Rata,  po pet iz Imotskog i Muća,  po četiri iz Vrlike,  Trogira, Dicma i Jelse, po tri iz  Klisa, Lovreća i Primorskog Doca, po dvije  iz Visa, Podbablja, Postire i Šestanovca, te po jedna iz  Komiže, Vrgorca, Makarske,  Brela,  Lećevice,  Okruga, Prgometa,  Šolte,  Zmijavaca i Ciste Provo.

Od ukupnog broja novooboljelih 189 osoba su kontakti prethodno oboljelih dok se ostali epidemiološki obrađuju.
Ukupno je 2625 osoba u samoizolaciji.
U KBC-u Split na bolničkom liječenju su 153 osobe oboljele od covida-19, od kojih je 16 na respiratoru, priopćeno je iz Stožera.

(Hina)

Facebook Comments