Najnovije informacije o novooboljelima po županijama

21. studenoga 2020. Autor: prigorski.hr Brze vijesti Najnovije informacije o novooboljelima po županijama

Robert Anić/PIXSELL


Na području Sisačko-moslavačke županije u protekla je 24 sata zabilježeno 95 novozaraženih osoba koronavirusom.

Kako je objavljeno u dnevnom izvješću Županijskog stožera civilne zaštite, riječ je o 41 osobi iz Siska, 13 osoba iz Kutine, 11 osoba iz Popovače, šest osoba iz Petrinje, pet osoba iz Novske, četiri osobe iz Velike Ludine i Lekenika, po tri osobe s područja Gline, Sunje i Lipovljana, te po jednoj osobi s područja Hrvatske Kostajnice i jasenovca.

Stožer je i danas uputio apel žiteljima županije da se dosljedno pridržavaju mjera i pereporuka Nacionalnog i Županijskog stožera.

Zadarska županija ima 119 novih slučajeva zaraze koronavirusom

U Zadarskoj je županiji evidentirano 119 novozaraženih osoba koronavirusom, izvijestio je u subotu Županijski stožer Civilne zaštite.

Testiranja u Domu za stare i nemoćne osobe Zadar pokazala su da je na koronavirus pozitivno još deset korisnika.

Među novoboljelima 71 osoba je s područja Zadra, osmero ih je u Benkovcu, sedmero u Kalima, petero u Sv. Filipu i Jakovu, po četvero u Povljani i Sukošanu, troje u Pakoštanima, po dvoje u Biogradu, Obrovcu, Poličniku, Posedarju i Škabrnji, a po jedna osoba potvrđena je u Bibinjama, Jasenicama, Preku, Starigradu, Viru i Zemuniku Donjem.

Tijekom jučerašnjeg dana testirano je 479 uzoraka, pod nadzorom je 2040 stanovnika, a nadzor je istekao za njih 13.077.

U zadarskoj Općoj bolnici hospitaliziran je 41 oboljeli, od kojih je četvero na respiratoru, a u pecijalnoj bolnici za ortopediju u Biogradu na Moru na liječenju je osmero pacijenata s lakšim simptomima.

Policija je zabilježila jedno kršenje samoizolacije.

U Šibensko-kninskoj županiji 127 novozaraženih koronavirusom

Na području Šibensko-kninske županije u protekla 24 sata zabilježeno je 127 novih slučajeva zaraze koronavirusom, izvijestili su u subotu iz županijskog Stožera civilne zaštite.

Koronavirus je potvrđen kod još 38 osoba s područja Knina, 42 osobe iz Šibenika, 10 s područja Drniša, četiri iz Skradina, pet iz Kistanja, po tri s područja Vodica i Ružića, dvije osobe iz Pirovca, te po jedna osoba iz općina Bilice, Primošten, Tisno, Rogoznica, Promina i Biskupija.

Oboljelo je i još pet korisnika Doma za starije i nemoćne osobe Oklaj i troje korisnika Doma za starije i nemoćne osobe Knin. Također je oboljelo i šest osoba koje trenutno borave na području Šibensko-kninske županije, a prebivalište im je drugdje.

Trenutno se od koronavirusa liječe 33 osobe na Odjelu infektologije šibenske bolnice, nitko nije na respiratoru. Ostali imaju blaže kliničke simptome i nalaze se u samoizolaciji.

Trenutno su u županiji 302 aktivna slučaja oboljenja od Covida-19. Pod mjerama zdravstvenog nadzora i samoizolacije trenutno su 825 osobe.

U posljednja 24 sata uzeto je 302 uzorka za testiranje na SARS-CoV-2 virus, izvijestio je županijski Stožer CZ.

Splitska županija ima 387 novih slučajeva i dvije umrle osobe

U Splitsko-dalmatinskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježeno je 387 novooboljelih osoba, dok su dvije žene umrle u bolnici, izvijestio je županijski Stožer civilne zaštite.

Prema izvješću Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, od ukupno 1076 obrađenih testova danas je 387 novooboljelih osoba s područja Splitsko-dalmatinske županije pozitivno na covid-infekciju i to iz Splita 182, Kaštela 39, Solina 27, Makarske 13, Podstrane 12, Imotskog i Trogira po 10, Podbablja devet, Omiša osam, Prološca sedam, Vrgorca i Jelse po šest, Zmijavaca i Dugog rata pet.

U Dugopolju su zabilježena četiri novozaražena, s područja Klisa, Selca i Vrlike po tri, Hvara, Sinja, Dicma, Lećevice, Brela, Otoka, Podgore, Segeta, Šestanovca i Ciste Provo po dva, te po jedan u Trilju, Visu, Bolu, Baškoj Vodi, Gradcu, Hrvacama, Lokvičićima, Lovreću, Marini, Muću, Okrugu, Primorskom Docu, Pučišćima, Runovićima i Tučepima.

“Od ukupnog broja novooboljelih 179 osoba su kontakti prethodno oboljelih dok se ostali epidemiološki obrađuju. Ukupno se 2599 osoba je u samoizolaciji, na bolničkom liječenju su 142 osobe, dok se 13 osoba nalazi na respiratoru”, izvijestili su iz Županijskog stožera.

Još dodaju da su prema izvješću KBC-a Split u protekla 24 sata umrle dvije ženske osobe (63) i (78) koje su uz brojne komorbiditete bile pozitivne i na koronavirus.

(Hina)

U Istri novih 80 slučajeva zaraze koronavirusom

Novih 80 slučajeva zaraze koronavirusom potvrđeno je u Istri u protekla 24 sata, od toga se čak kod 65 osoba radi o dolasku iz mjera samoizolacije ili bliskom kontaktu već poznate pozitivne osobe.

“Tijekom protekla 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 460 uzoraka briseva na covid-19 te je potvrđeno 80 novozaraženih osoba s područja županije. Za 65 osoba radi se o dolasku iz mjera samoizolacije ili bliskom kontaktu već poznate pozitivne osobe dok se samo kod jedne osobe koja je stigla iz Rijeke epidemiološki radi o uvezenom slučaju”, izvijestili su iz Županijskog stožera Civilne zaštite.

U epidemiološkoj obradi je četiri osobe.

U međuvremenu, tijekom petka je izliječeno 66 osoba, trenutno je 565 aktivnih covid-19 pozitivnih od toga je 41 osoba hospitalizirana u pulskoj Općoj bolnici sa srednje teškim i teškim simptomima, dok je jedna osoba na respiratoru u riječkom KBC-u.

U mjerama samoizolacije su 533 osobe.

“Situaciju za sada uspijevamo držati pod kontrolom. Međutim, ponovno želim istaknuti problem poštivanja samoizolacije. Znači – potrebno se izolirati od svih zdravih osoba oko sebe jer u slučaju da zaraženi ostaje i dalje u svojem domaćinstvu u interakciji s obitelji, u tom slučaju imamo zaražene cijele obitelji”, rekao je načelnik Stožera civilne zaštite Istarske županije Dino Kozlevac.

Napomenuo je da u Istri imaju prostore namijenjene za samoizolaciju, te u slučaju da ljudi nemaju prostor kod kuće gdje bi se mogli izolirati, mogu se slobodno javiti za boravak u tom prostoru.

Od ponedjeljka, učenici od 5. do 8. razreda OŠ Kaštanjer imaju online nastavu zbog pozitivnog učenika na covid-19 u predmetnoj nastavi.

U Brodsko-posavskoj županiji 66 novooboljelih, troje umrlo

Stožer Civilne zaštite Brodsko-posavske županije izvijestio je u subotu o tri preminule osobe pozitivne na koronavirus i 66 novooboljelih.

U slavonskobrodskoj bolnici umrle su dvije osobe od 83 i 85 godina, a jedna osoba od 63 godine umrla je u Specijalnoj bolnici za psihijatriju i palijativnu skrb Sveti Rafael na Strmcu.

Preminule osobe imale su i druge zdravstvene teškoće.

Na bolničkom liječenju u Brodsko-posavskoj županiji trenutno su 63 osobe pozitivne na koronavirus, među njima 11 osoba je na respiratoru.

Pod mjerom samoizolacije na području te županije je 2.038 osoba, 383 osobe više nego u petak.

Prema subotnjem izviješću Stožera civilne zaštite Požeško-slavonske županije u toj županiji je 16 novooboljelih.

U Požeško-slavonskoj županiji trenutno je 306 osoba pozitivno na koronavirus, 35 osoba je na bolničkom liječenju. U ovoj županiji pod mjerom samoizolacije je 805 osoba.

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji 50 novozaraženih, dvoje umrlo

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji zabilježeno je 50 novih slučajeva zaraze koronavirusom, dvije su osobe umrle, a 34 osobe su izliječene.

Zaražene su 23 osobe iz Dubrovnika, 15 iz Metkovića, sedam iz Župe dubrovačke, po dvije iz Konavala i Opuzena i jedna iz Ploča. Ukupno je zaraženo 28 osoba muškog i 22 osobe ženskog spola, a za njih 22 utvrđena je epidemiološka veza, izvijestio je u subotu Županijski stožer Civilne zaštite

Dvije preminule osobe su žena iz Metkovića rođena 1955. te muškarac iz Župe dubrovačke rođen 1948.

Od 34 izliječene osobe njih je jedanaest iz Dubrovnika, osam iz Metkovića, šest iz Konavala, četiri iz Opuzena, dvije iz Župe dubrovačke, po jedna iz Ploča i Stona i jedna osoba koja nema prebivalište u županiji.

U dubrovačkoj bolnici od koronavirusa liječi se 47 osoba. Sedam bolesnika zahtijeva intenzivnu skrb, od kojih je jedan na respiratoru – neinvazivna ventilacija, a šest ih je na invanzivnoj ventilaciji.

U samoizolaciji su 804 osobe, a u posljednja 24 sata zabilježeno je jedno kršenje te mjere, ukupno 98. od početka pandemije. Od jučer obrađena su 204 uzorka, a od početka pandemije ukupno 23 175.

Županijski stožer civilne zaštite i dalje apelira na građane da se drže svih mjera Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.

U Primorsko-goranskoj županiji 219 novozaraženih

U Primorsko-goranskoj županiji u posljednja 24 sata potvrđena je zaraza koronavirusom kod još 219 osoba, testirano je 1088 osoba, a jedna je osoba umrla.

Ozdravilo je 137 osoba, a na području županije aktivno je 1923 slučajeva covida-19, izvijestili su iz Županijskog stožera Civilne zaštite.

Udjel osoba starijih od 65 godina u ukupnom broju zaraženih nije rastao kao broj novooboljelih te iznosi 17 posto.

Iz riječke bolnice su izvijestili da se sada u toj bolnici liječi 96 oboljelih od covida-19.

U Centralnom respiracijskom centru smješteno je 11 bolesnika, od kojih ih je osam na respiratoru.

U Ličko-senjskoj županiji 33 novoboljelih

U Ličko-senjskoj županiji u posljednja 24 sata je 33 novooboljelih, izvijestili su u subotu iz Županijskog stožera Civilne zaštite.

Od toga broja, 15 oboljelih osoba je s područja Gospića, 9 s područja Senja, 6 iz Otočca te po jedna oboljela osoba s područja Perušića, Lovinca i Plitvičkih Jezera.

U tijeku je epidemiološka obrada kontakata oboljelih osoba.

Od bolesti covid-19 s područja Ličko-senjske županije ukupno su oboljele 1036 osoba od kojih je 249 aktivna slučaja, 754 osoba je izliječeno te 33 osobe preminule.

U posljednja 24 sata provedeno testiranje nad 109 osoba

Pod aktivnim nadzorom/samoizolacijom je ukupno 806 osoba.

Osječko-baranjska županiji bilježi 243 novopozitivnih, najviše dosad

Na području Osječko-baranjske županije u subotu je zabilježeno 243 pozitivnih na koronavirus, što je najviše u jednom danu dosad, a umrlo je osam osoba.

Pozitivnih na koronavirus zabilježeno je od 560 obrađenih uzoraka u laboratorijima osječkog KBC-a i županijskog Zavoda za javno zdravstvo, izvijestio je u subotu Županijski stožer Civilne zaštite.

Na području Osijeka i prigradskih naselja je 119 novopozitivnih, 16 ih je na području Valpova, 14 Belišća, 12 na području Đakova, deset je s područja Našica, sedam iz Donjeg Miholjca i pet s područja Belog Manastira.

U općinama Bilje i Čepin je po deset novopozitivnih, po pet u Bizovcu i Koški, a po četiri u na općinama Antunovac i Petrijevci. Po dvije novopozitivne osobe su na području općina Đurđenovac, Kneževi Vinogradi, Viškovci i Vuka, a po jedna u općinama Magadenovac, Popovac, Erdut, Čeminac, Ernestinovo, Marijanci, Donja Motičina, Darda, Drenje, Podgorač, Šodolovci, Strizivojna, Trnava i Viljevo.

Na bolničkom liječenju je 200 osoba, od kojih 46 u Općoj županijskoj bolnici u Našicama, a 154 oboljelih liječi se u KBC-u, od kojih je 25 na respiratoru.

„Preminulo je osam osoba pozitivnih na koronavirus. Sedam je preminulo u KBC-u – dvije žene iz Osijeka 1940. i 1943. godište, dva muškarca iz Osijeka 1932. i 1958. godište, žena iz Čepina 1946. godište, muškarac iz Ernestinova 1943. godište i muškarac iz Josipovca 1952. godište. U našičkoj bolnici preminula je žena iz Markovca Našičkog, 1959. godište“, priopćeno je iz Stožera.

Na području Osječko-baranjske županije u samoizolaciji je 1938 osoba. Policija je obavila 22 samoinicijativne provjere osoba u samoizolaciji i nije utvrđeno niti jedno kršenje te mjere.

Županijski stožer podsjeća da je Nacionalni stožer dopunio odluku o uvođenju nužnih epidemioloških mjera na području Osječko-baranjske županije koja stupa na snagu danas, 21. studenoga i traje do 24. prosinca.

Dopuna se odnosi na vjerske obrede u zatvorenim prostorijama gdje se broj prisutnih ograničava s obzirom na veličinu prostora na način da za svaku osobu mora biti osigurano četiri četvorna metra površine, uz strogo pridržavanje svih propisanih epidemioloških mjera i posebnih preporuka i uputa HZJZ.

Također se odnosi i na preporuku da na profesionalnim umjetničkim izvedbama i programima te kino projekcijama bude prisutno najviše 50 osoba, uz pridržavanje mjera i posebnih preporuka i uputa HZJZ, kao i na preporuku jedinicama lokalne samouprave s područja županije da obustave iznajmljivanje i drugo korištenje domova u svom vlasništvu za sve vrste okupljanja.

(Hina)

Facebook Comments