Tijekom vikenda od 17. do 20. lipnja 2022. godine, na području Policijske uprave koprivničko-križevačke zabilježeno je 11 prometnih nesreća od čega tri s ozlijeđenim osobama i osam s materijalnom štetom. Vozači pod utjecajem alkohola prouzročili su dvije prometne nesreće, dok mladi vozači nisu evidentirani kao počinitelji prometnih nesreća.

Sankcionirana su 184 prometna prekršaja od čega 17 prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola, 82 prekršaja prekoračenja dopuštenih brzina kretanja, 15 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, sedam prekršaja nepropisnog korištenja mobitela, prekršaj upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje i osam prekršaja upravljanja neregistriranim i tehnički neispravnim vozilom.

Najveća koncentracija alkohola utvrđena je u petak, 17. lipnja, u 22.10 sati u Draganovcu, kod 47-godišnjeg vozača osobnog automobila, a iznosila je 3,26 promila.

Najveća brzina kretanja zabilježena je u nedjelju, 19. lipnja, u 12,41 sati, u Bojnikovcu kada se vozač motocikla kretao brzinom od 118 kilometara na sat iako je ograničenje 50 kilometara na sat.

Tijekom vikenda jedan je vozač uhićen, dok je jedan zadržan u posebnoj prostoriji policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva. Izvršen je nadzor 34 mlada vozača, koji su počinili 11 prometnih prekršaja od čega prekršaj upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, prekršaj nepropisnog korištenja mobitela, prekršaj upravljanja vozilom za koje nema upisanu kategoriju u vozačku dozvolu, prekršaj nepoštivanja prometnog znaka i sedam ostalih prekršaja u prometu.

Nadalje, 18./19. lipnja, od 18 do 6 sati, na području Policijske postaje Koprivnica provedena je akcija pojačanog nadzora alkoholiziranosti vozača te nadzor vozača mopeda i motocikala. U akciji je ukupno kontrolirano 59 vozača od čega pet vozača bicikala, tri vozača mopeda i četiri vozača motocikla.

Iz prometa je isključeno devet vozača i jedno vozilo, oduzete su četiri vozačke dozvole, a jedan vozač je smješten u posebnu prostoriju policije do otrježnjenja. Kontrolirano je 10 mladih vozača od kojih su dva bila u prekršaju, jedan zbog upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola i jedan zbog nepropisnog korištenja mobitela

Tijekom akcije utvrđeno je devet prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola.
Najveća koncentracija alkohola zabilježena je u subotu 18. lipnja, u 19.35 sati u Peterancu kod 48-godišnjeg vozača bicikla, a iznosila je 2,65 promila.

Također, mladi 23-godišnji vozač, zatečen je u nedjelju, 19. lipnja, u 4.25 sati, u Koprivnici da upravlja osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 2,51 promil. Vozač je smješten u posebnu prostoriju policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva