Hrvatska turistička zajednica organizirala je posebno studijsko putovanje za sedam inozemnih kongresnih i poslovnih agenata s tržišta Francuske, Danske, Grčke i Velike Britanije. Program putovanja obuhvaća posjet i obilazak Splita, Nacionalnog parka Krka i Skradina, Šibenika, Vodica, Nacionalnog parka Plitvička jezera te Zagreba.

„Riječ je o agentima koji su u sklopu nacionalne kongresne burze MEETEX 2021, održane virtualnim putem u ožujku ove godine, ocijenjeni kao najbolji MICE agenti. Kongresna industrija izuzetno je bitna za hrvatski turizam, ali i za cjelokupno gospodarstvo pa nas veseli činjenica kako, nakon godinu dana održavanja virtualnih evenata, polako dolazi i do buđenja poslovnih događanja.

Najboljim predstavnicima MICE industrije bit će predstavljena kongresna ponuda naše zemlje i vjerujem kako ćemo se i ovoga puta pokazati kao odlični domaćini, koji prije svega brinu o sigurnosti svojih posjetitelja“, istaknuo je direktor HTZ-a Kristjan Staničić.

Jedna od najznačajnijih osoba koje sudjeluju na studijskom putovanju je Rob Davidson, utjecajan predavač, spisatelj i konzulant u MICE industriji.

MICE studijsko putovanje - Split

„Većini nas koji sudjelujemo na ovom odličnom putovanju, ovo je prvi posjet inozemstvu nakon dugo vremena. Čestitam organizatorima koji su nam pokazali prekrasne hrvatske destinacije, idealne za organiziranje originalnih i visokokvalitetnih MICE događanja. Hrvatska je prekrasno mjesto za ljetni odmor, ali važno je zapamtiti da MICE posjetitelji donose profit i prilike za zaradu turističke industrije tijekom cijele godine“, zaključio je Davidson.

Dodajmo kako će uz navedenu studijsku grupu, koja boravi u Hrvatskoj, od 7. srpnja u našoj zemlji boraviti dodatne dvije grupe MICE agenata. Tako će prva grupa od pet agenata iz Austrije, Češke, Nizozemske, Italije i Francuske do 10. srpnja obići područje Zagreba, Istre i Kvarnera, dok će druga grupa, koju čini troje agenta iz Izraela, Francuske i Nizozemske obići Zagreb, Dubrovnik i područje Dubrovačko-neretvanske županije.

Zajednički susret sve tri grupe agenata planiran se u Zagrebu, a uz Hrvatsku turističku zajednicu kao glavnog organizatora, podršku u organizaciji studijskih putovanja dale su turističke zajednice Splitsko-dalmatinske županije, grada Šibenika i grada Zagreba, kao i organizatori MEETEX kongresne burze koja je ove godine održana u ožujku po treći put s ciljem spajanja međunarodnih kupaca s ključnim dionicima hrvatske kongresne industrije. MEETEX je postao vodeće događanje ovakvog tipa u Hrvatskoj, tijekom kojeg se zainteresiranim međunarodnim kupcima predstavljaju sve prednosti i sadržaji Hrvatske kao kongresne i incentive destinacije.