Najavljeno 7. Ljeto na Šoderici

2. lipnja 2021. Autor: prigorski.hr Vijesti Najavljeno 7. Ljeto na Šoderici


Kerekesh teatar je 2015. godine u suradnji s Udrugom mladih Grada Koprivnice i uz potporu Općine Legrad pokrenuo manifestaciju “Ljeto na Šoderici”. Radi se o nizu kazališnih izvedbi za sve ljubitelje komedije uz obalu rijeke Drave, na popularnom “podravskom moru” Šoderica.

Jan Kerekeš istaknuo je kako je ovo najdugotrajnija manifestacija Kerekesh teatra van Varaždinske županije te da su ovdje prihvaćeni kao da su domaći.

Župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren kazao je kako se Kerekesh teatar percipira kao svoje te da ako treba će ih se i posvojiti. -Kerekesh teatar je jedan od stožerni sadržaja Ljeta na Šoderici. Drago mi je da smo se “kliknuli” i da ste prepoznali našu podršku. Zaslužili ste i pažnju i podršku, jer malo je takvih projekata koji s jednog perifernog prostora Hrvatske da napravi takav jedan iskorak. Veselim se svim našim budućim susretima. -istaknuo je Koren.

Kristina Sočev, pomoćnica direktora Županijske turističke zajednice, objasnila je kako nakon početne skepse od prije sedam godina za Kerekesh teatar se uvijek traži karta više, pa čak i u prošloj, pandemijskoj godini. Sočev je naglasila kako je i KUD Gruntovčani postalo sastavni dio Kerekesh teatra i Ljeta na Šoderici.

Korina Dolenec ispred Općine Legrad uputila je zahvalu svima koji podržavaju Kerekesh teatar i Ljeto na šoderici, a Općina će i dalje podržavati manifestaciju.

Jan Kerekeš kazao je kako ove godine publiku očekuju dvije premijere – predstava “Susjedi”, koje  napravljenoj prema televizijskoj seriji Zauvijek susjedi, a prema scenariju Ljubomira Kerekeša. Druga premijera je “Ja, trudnica”, dok su na repertoaru reprize predstava “Imovina” i “Proščenje vu Gruntovcu” te “Ringišpil” , dok će završna predstava ovogodišnje manifestacije biti Skupština.

Tomislav Jurenec iz Udruge mladih Koprivnica rekao je kako su cijene ulaznica ove godine ostale iste i iznose 40 kuna, unatoč pritisku konkurencije iz Koprivnice.  Novost je pretprodaja ulaznica putem www.entrio.hr, ali će ulaznice kupljene ovim putem, zbog dodatnih kao što je PDV iznositi 50 kuna.

Ulaznice će se moći kupiti i u caffe baru Kaktus, Mosquito beach baru na Šoderici i Foto Lenišću, a početak manifestacije je 17. lipnja.

ljeto na soderici (3) ljeto na soderici (1) ljeto na soderici (2)

Facebook Comments