U Županijskoj palači u Varaždinu  najavljena je 8. po redu sjednica Županijske skupštine Varaždinske županije koja će se održati u utorak, 29. studenoga ove godine u Županijskoj palači  s početkom u 9 sati, a sve teme i točke o kojima će se raspravljati predstavio je predsjednik Županijske skupštine dr.sc. Josip Križanić.

Uz njega je najavnoj konferenciji nazočila i  pročelnica Upravnog odjela za poslove Skupštine i župana Renata Skoko.

Kako je naglasio predsjednik Skupštine, najvažnija tema o kojoj će vijećnici raspravljati je svakako Prijedlog proračuna Varaždinske županije za 2023. godinu i projekcija za 2024. i 2025. godinu.

– Prvi put, županijski će proračun biti iskazan u eurima, a iznosit će 230,8 milijuna eura. To je ujedno i konsolidirani proračun, također prvi put, uključe financijske planove svih 57 proračunskih korisnika Županije i manji je oko 3 posto nego je bio prošle godine, kada je iznosio 237,6 milijuna eura. Osim rasprave i glasanja o proračunu, vijećnici će raspravljati i o nizu drugih tema kao što je Prijedlog odluke o izmjeni Odluke o prihvaćanju projekta uspostave Regionalnog centra kompetentnosti u poljoprivredi „Arboretum Opeka“, zatim o prijedlogu strategije  upravljanja i raspolaganja imovinom u vlasništvu Varaždinske županije za razdoblje od 2023. do 2028. godine. Govoriti će se i o planu razvoja sustava  civilne zaštite na području Varaždinske županije za 2023.- rekao je Križanić.