U nedjelju, 20. lipnja održat će se još jedna moto utrka gornjegradskom stazom u Križevcima, a danas je održana konferencija za medije.

Na konferenciji za medije obratio se gradonačelnik Mario Rajn ujedno i predsjednik Organizacijskog odbora moto utrke koji je istaknuo zadovoljstvo što se organizira još jedna moto utrka i to ove godine u sklopu 1. Sportskog viKŽenda, manifestacije u sklopu koje će se odvijati brojna sportska i zabavna događanja tijekom ovog vikenda. Dodao je kako je Grad Križevci u suradnji s HŽ-om pripremio vlak „Križevčanin“ kojim će svi zainteresirani u nedjelju moći doći iz Zagreba vlakom po cijeni karte od 25,00 kuna.

utrka

Trener Dražen Kemenović osvrnuo se na istaknute vozače koji će se natjecati ove godine na našoj moto utrci i dodao da ga veseli da su gradske trke i dalje žive.
Na moto utrci nastupit će Ivan Višak i to u dvije klase, 600 i 1000 te je na konferenciji najavio kako je spreman za utrku i kako se nada novoj pobjedi. -Spreman sam, borac sam, ne bojim se nikoga. Hoću i tu sedmu pobjedu u klasi 600, a u klasi 1000 želim osvojiti bodove. Pasalo bi mi da padne i jedan pljusak, da se dečki još više splaše – poručio je Višak.

U klasi old timer nastupit će naš istaknuti vozač Andrija Rončević koji je najavio uzbudljivu utrku i poželio svima sreću na utrci.

Mlade nade, vozači u disciplini skuter, Karlo Gršić i Petar Marenčić također su najavili dobru atmosferu i utrku i poželjeli sreću svim natjecateljima.

Tajnik AMK i MK Križevci Stjepan Peršin zahvalio je svim članovima Organizacijskog odbora i sponzorima na uspješnoj organizaciji još jedne utrke i predstavio detaljnije sam program utrke dodavši kako će ove godine biti još više uzbudljivija.

Na utrci će sudjelovati najbrži vozači motocikala Republike Hrvatske u disciplinama:

Brzinci klase: 125 SP, 300 SST, 1000 SST, Big Boys

Old timer klase: I-II-III-IV-V-VI-VII-VIII-IX-X

Skuteri klase: 50, no limit, open.

Moto utrka za otvoreno prvenstvo Hrvatske i Kup HAK-a pod nazivom “Nagrada Križevaca 2021.” odvija se u organizaciji Motociklističkog kluba Križevci, a pod pokroviteljstvom Sabora Republike Hrvatske, Koprivničko-križevačke županije i Grada Križevaca te u suorganizaciji brojnih tvrtki.