Varaždinski policajac pijan je skrivio prometnu nesreću te zatim pobjegao, a da vozačici, čiji je automobil oštetio, nije ostavio svoje podatke. Kako doznaje Telegram, riječ je Robertu Maltaru, 45-godišnjem voditelju Službe policije Policijske uprave varaždinske, pišu vijesti.hr.

Prema informaciji koju je PU varaždinska službeno objavila, on je 3. svibnja ove godine nešto prije 16 sati u Turčinu kod Varaždina svojim vozilom skrivio prometnu nesreću kada je naletio na drugo vozilo. Unatoč tome što je prouzročio materijalnu štetu, nije stao niti je ostavio vozačici svoje podatke te je pobjegao. Kolege su ga našle nekoliko sati kasnije i to u Varaždinskim Toplicama. Utvrdili su mu koncentraciju alkohola u krvi od čak 2,31 promila.

Varaždinska policija odmah je najavila da mu slijedi disciplinski postupak, a na upit Telegrama načelnik PU varaždinske Predrag Benčić potvrdio je da je Maltar u međuvremenu privremeno udaljen iz službe te je podnesen prekršajni nalog zbog više prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Načelnik dodaje kako se u disciplinskom postupku njegovom bliskom suradniku na teret stavlja teža povreda službene dužnosti. Inače, za to Zakon o policiji predviđa kaznu od novčane u iznosu od 20 posto mjesečnog primanja preko zaustavljanja u napredovanju, do prestanka službe u policiji.

Prema javno dostupnim podacima, Maltar je sudjelovao u akcijama vezanim za promociju sigurne vožnje, a za svoj rad dobio je i odlikovanje predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović.