Nadzorni odbor Belupa d.d. na svojoj današnjoj sjednici održanoj u Koprivnici imenovao je dr. sc. Hrvoja Čeovića novim predsjednikom Uprave Belupa. Mandat novoizabranog predsjednika Uprave počinje 1. listopada i trajat će do 30. rujna 2025. godine.

Gotovo trideset godina Čeović se zadržao u američkom divu Procter&Gamble, radeći, između ostalog, kao direktor prodaje za Južnu i Srednju Europu, direktor za OTC operacije i segment ljekarni za područje Europe, Bliskog Istoka i Afrike te potpredsjednik za Srednju Europu od 2014. do 2020. godine.

Također, 2021. osnovao je Ceovic Consulting d.o.o., tvrtku za savjetovanje i pomoć u implementaciji projekata iz područja nastupa na tržištu, poslovne i organizacijske transformacije te razvoja komercijalnih i liderskih kompetencija.

Diplomski studij završio je na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, a 2001. obranio doktorsku disertaciju na bečkom Wirtschaftsuniversitätu. Od 2019. godine gostujući je predavač na ekonomskom fakultetu u Zagrebu.

Na Katedri za pravo redovito održava predavanja studentima hrvatskog i engleskog studija iz područja primjene regulative Europske Unije u poslovnoj praksi.