­čľ╝´ŞĆ|­čÄŽ Nadvo┼żnjak u Kri┼żevcima gradi se punom parom | Gradona─Źelnik Rajn: Prema kraju ide 40-godi┼ínje i┼í─Źekivanje nadvo┼żnjaka

6. studenoga 2020. Autor: prigorski.hr Kri┼żevci ­čľ╝´ŞĆ|­čÄŽ Nadvo┼żnjak u Kri┼żevcima gradi se punom parom | Gradona─Źelnik Rajn: Prema kraju ide 40-godi┼ínje i┼í─Źekivanje nadvo┼żnjaka


Na gradili┼ítu spojne ceste, kod kru┼żnog toka prema brzoj cesti u Kri┼żevcima, gradona─Źelnik Kri┼żevaca┬áMario Rajn┬áodr┼żao je konferenciju za medije.

Rajn je istaknuo kako prema kraju ide 40-godi┼ínje i┼í─Źekivanje nadvo┼żnjaka, stajanja na rampi, kao i odre─Ĺene nesigurnosti prilikom ulaska u grad.

-Zahvaljujem Hrvatskim cestama na izuzetno kvalitetnoj suradnji i partnerskom odnosu. Kada se projekt zavr┼íi imat ─çemo jedna novi ulazak u grad, bit ─çe to jedna nova vizura grada, jer ─çe se izgraditi i novi kru┼żni tok na kri┼żanju Tomislavove ulice i Gunduli─çeve, a izgradit ─çe se i park i parkirali┼íte kod ┼żeljezni─Źkog kolodvora – istaknuo je Rajn dodav┼íi kako u ovom trenutku tijekom radnog dana tijekom jednog sata rampa je spu┼ítena 15 minuta.

IMG_4357

Prvi ─Źovjek Kri┼żevaca pojasnio je kako zavr┼íetkom ovog projekta vi┼íe ne─çe biti cestovnih prijelaza preko pruge, budu─çi da ─çe to biti regulirano nadvo┼żnjakom i spojnom cestom prema Gunduli─çevoj ulici.

IMG_4364

Voditelj projekta ispred Hrvatskih cesta┬áOzren Gveri─ç┬ákazao je kako se ovdje radi o izmje┼ítanju dr┼żavne ceste D-22. -Ovih 950 metara predstavlja spoj grada Kri┼żevaca s brzom cestom odnosno dr┼żavnom cestom D-10. Centralna gra─Ĺevina na nivelaciji je upravo ovaj cestovni nadvo┼żnjak, ─Źija je duljina 206 metara, a po─Źeli su radovi i na gornjem ustroju nadvo┼żnjaka. -pojasnio je Gveri─ç te dodao kako ─çe na spojnoj cesti biti izgra─Ĺene i pje┼ía─Źko-biciklisti─Źke staze.

IMG_4365

-Radi se i novi most preko potoka Vrtlin kao nova prometnica odnosno priklju─Źna prometnica prema ┼żeljezni─Źkom kolodvoru. Ukupna vrijednost investicije je 49 milijuna kuna koju financiraju Hrvatske ceste, dok pristupne ceste financira Grad Kri┼żevci u iznosu oko 3 milijuna kuna. Radovi bi trebali biti gotovi do 13. lipnja. -zaklju─Źio je Gveri─ç.

IMG_4370

IMG_4333 IMG_4334 IMG_4335 IMG_4336 IMG_4337 IMG_4340 IMG_4341 IMG_4346 IMG_4348 IMG_4349 IMG_4350 IMG_4374

Facebook Comments