Nadvo┼żnjak preko ┼żeljezni─Źke pruge u Kri┼żevcima danas, 12. kolovoza 2021. godine otvoren je za promet. Pu┼ítanjem nadvo┼żnjaka u promet rije┼íen je problem dosada┼ínjeg zastoja u prometu zbog spu┼ítanja rampe radi prolaska vlaka i omogu─çeno je nesmetano prometovanje.

Uo─Źi pu┼ítanja u promet, nadvo┼żnjak su obi┼íli gradona─Źelnik Mario Rajn i voditelj projekta ispred investitora Hrvatskih cesta d.o.o. Ozren Gveri─ç.

Gradona─Źelnik je tom prilikom istaknuo svoje zadovoljstvo izgradnjom nadvo┼żnjaka koji se ─Źekao 40 godina dodav┼íi: ÔÇ×Ovo smo ─Źekali 40 godina! Nema vi┼íe ─Źekanja na rampi, nema vi┼íe one nesigurnosti prilikom ulaska u grad, od danas svi mo┼żemo nesmetano prometovati novim nadvo┼żnjakom. Hvala investitoru Hrvatskim cestama na provedbi ovog iznimno zna─Źajnog projekta, izvo─Ĺa─Źima radova na uspje┼ínoj izgradnji nadvo┼żnjaka usprkos aktualnoj pandemiji, svima koji su bili dio ove gradnje, ali najvi┼íe hvala vama Kri┼żev─Źankama i Kri┼żev─Źanima na strpljenju svih ovih godina.ÔÇť

nadvo┼żnjak kri┼żevci (10)

Voditelj projekta Ozren Gveri─ç naglasio je prilikom obilaska da se u ovom trenutku jo┼í ne─çe otvoriti pje┼ía─Źko-biciklisti─Źka staza na nadvo┼żnjaku, ali je omogu─çen promet automobilima i ostalim vozilima: ÔÇ×Zavr┼íeni su radovi na dr┼żavnoj cesti D22 te ─çe se promet preusmjeriti na novoizgra─Ĺeni nadvo┼żnjak preko ┼żeljezni─Źke pruge. Danas je obavljen interni tehni─Źki pregled od stru─Źnog povjerenstva koje je pregledalo izgra─Ĺenost gra─Ĺevine te ustanovilo da su ispunjeni sve elementi glede sigurnosti prometa na cestama.ÔÇť

nadvo┼żnjak kri┼żevci (9)

Duljina nadvo┼żnjaka je 206 metara, a cjelokupna duljina izgra─Ĺenog pravca od Tomislavove ulice pa do spoja na brzu cestu je 950 metara. Izgradnja nadvo┼żnjaka provedena je kroz tri faze od kojih su za dvije bile zadu┼żene Hrvatske ceste te je njihova ukupna vrijednost 49 milijuna kuna, dok je za tre─çu fazu, koja je uklju─Źila rekonstrukciju Gunduli─çeve ulice u vrijednosti 3 milijuna kuna, bio zadu┼żen Grad Kri┼żevci.

nadvo┼żnjak kri┼żevci (8)

default

default

default

default

default