Zadarski nadbiskup Milan Zgrablić poručio je u nedjelju na misi u Katedrali sv. Stošije da je Isusovo uskrsnuće temelj kršćanske vjere jer bez uskrsnuća “sve ono što činimo može biti samo neki običaj i tradicija, ali ne može biti sudbonosno, spasonosno za nas”.

Isusovo uskrsnuće, ustvrdio je, nije samo događaj iz prošlosti, davne prošlosti pred 2000 godina, nego je s Isusom Kristom počelo novo stvaranje.

“Bog je počeo stvarati svijet prvoga dana, počeo je stvarati nešto novo. Tako je i Isusovo uskrsnuće, koje se dogodilo prvoga dana u tjednu, počelo stvarati nešto novo”, rekao je zadarski nadbiskup te ustvrdio da se dogodio novi život koji do Krista nije postojao.

Možemo vidjeti Isusovo uskrsnuće po tome što dušom možemo gledati Boga jer Krist sa svojim uskrsnućem nije nestao, on je uzašao na nebo, a to znači da je ušao u drugu stvarnost, koja nije ovozemaljska, istaknuo je.

Uskrs treba, kazao je, proizvesti u nama poštovanje za druge, da trebamo što više poštovanja jedni drugima iskazivati.

“To je princip života iz kojega se vidi da uskrsli Krist u nama djeluje, izaziva novi život, novi stil života, da mijenja našu nutrinu i srce”, dodao je Zgrablić.

Ujedinjeni s Uskrslim kao trs s lozom, njegova je radost u nama i naša je radost potpuna, poručio je nadbiskup poželjevši vjernicima radostan i blagoslovljen Uskrs.