Španjolski tenisač Rafael Nadal, koji se planira vratiti na terene u siječnju za turnir u australskome Brisbaneu, izjavio je u srijedu da samo teži “biti konkurentan”, gotovo godinu dana nakon što je odigrao svoj posljednji meč.

“Znam da je ovo težak turnir, ali nadam se da ću biti spreman igrati, ne težim ničem drugom, samo biti konkurentan”, rekao je 37-godišnji Nadal u videu objavljenom na društvenim mrežama.

Bivši svjetski broj 1, koji je pao na 664. mjesto na ATP ljestvici, prošlog je petka najavio povratak natjecanju tijekom ATP 250 turnira u Brisbaneu od 31. prosinca do 7. siječnja, nakon gotovo “prazne” sezone 2023. zbog ozljede kuka. Posljednji meč Španjolca, osvajača 22 Grand Slam turnira, bio je poraz u drugom kolu Australian Opena prošlog siječnja.

“Mislim da sam spreman za povratak, ne znam na kojoj razini, ne znam što očekivati, nemam pojma, ali nije me briga”, rekao je Nadal.

Nakon operacije kuka kojoj je bio podvrgnut, “horizont se promijenio, a put je bio težak”, kaže Rafa. “Bilo je puno sumnji, bilo je trenutaka kada se činilo nemogućim da će doći ovaj dan, ali zadržao sam motivaciju i nadu” za povratak”.