Zavod za hitnu medicinu Koprivničko-križevačke županije u utorak će obilježiti Nacionalni dan hitne medicinske službe, kojeg je na prijedlog Vlade Republike Hrvatske proglasio Hrvatski sabor 2013. godine.

Cilj je ukazati na važnost i specifičnost hitne medicinske službe, dati podršku pružateljima hitnog medicinskog zbrinjavanja te potaknuti građane da ispravnim postupcima pozivanja hitne medicinske službe i pružanja prve pomoći do dolaska medicinskih timova doprinesu boljem zdravstvenom ishodu unesrećenog ili oboljelog građanina.

Nacionalni dan hitne medicinske službe obilježit će se na Zrinskom trgu u Koprivnici, Trgu svetog Jurja u Đurđevcu i Trgu Josipa Jurja Strossmayera u Križevcima, u utorak 30. travnja od 10.00 do 12.00 sati.

Građanima će se omogućiti uvid u unutrašnjost vozila hitne medicinske službe, opremu za održavanje života, te ih besplatno educirati o osnovnim mjerama održavanja života, s time da će se na Trgu J. J. Strossmayera u Križevcima besplatna edukacija građana održati uz uporabu AVD uređaja.

ZHM_Koprivničko-križevačke_županije-PNG_800x1132-equal