Načelnik Tomislav Okroša: Raduju me brojni realizirani projekti, posebice oni za mlade, a ove godine ćemo podići i naknadu za novorođenčad

31. siječnja 2021. Autor: prigorski.hr Intervjui Načelnik Tomislav Okroša: Raduju me brojni realizirani projekti, posebice oni za mlade, a ove godine ćemo podići i naknadu za novorođenčad


Posjetili smo Općinu Dubrava, a sugovornik nam je bio načelnik Tomislav Okroša koji nam je približio najvažnije realizirane projekte u protekloj godini, a obišli smo i radove koji su u tijeku na općinskom području.

-Posebno se ponosimo da smo u prošloj godini unatoč krizi uzrokovanom virusom Covid, a krajem godine i svim silnim potresima realizirali zacrtano.

okrosa6

Na Dan Općine i župe sv. Margarete svečano smo otvorili Kulturni centar. Projekt vrijedan više od 4 milijuna kuna financiran je većim dijelom europskim sredstvima. Otvorio ga je predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković.

Veseli nas da je čak šest udruga s područja općine našlo tamo prostor, a redovno se svakim danom održava i mala škola – rekao je Okroša i napomenuo kako je izgrađeno već dosta kilometara vodovodne mreže.

okrosa8

-Veseli nas i što smo uz božićnice za umirovljenike izašli i s projektom božićnica za srednjoškolce. Naime, 150 srednjoškolaca je dobilo 500 kuna božićnice. Veseli nas i energetska obnova i rekonstrukcija doma u Gornjem Marinkovcu.

Vesele me i radovi za naše najmlađe. Na Sportsko-rekreacijskom centru u Dubravi radi se teren s umjetnom travom dimenzija 45X25 kojeg će koristiti naši mladi nogometaši i rekreativci – istaknuo je načelnik i napomenuo kako je ponosan što se u općinskom proračunu pronašlo više od 100 tisuća kuna za 21 poslovni subjekt.

okrosa9

-Svima kojima je u prvom valu bio zabranjen rad pomogli smo sa 1 500 kuna po zaposlenome. Oslobodili smo poduzetnike plaćanja najmova i davanja za vrijeme dok su bili zatvoreni. Fizičke osobe koje su zbog korone ostale bez posla, primili su jednokratnu naknadu.

Nastavili smo s besplatnim udžbenicima, radnim bilježnicama i kompletnim priborom za sve osnovnoškolce, a ove godine ćemo povećati i naknade za novorođenčad – poručio je.

Okroša je kazao kako je u Dubravi otvoreno Reciklažno dvorište vrijedno 2,6 milijuna kuna. -Otvoreno je početkom ove godine kod bivše zgrade Veterinarske stanice.

okrosa2

Radno vrijeme je utorkom i četvrtkom od 8 do 16 sati i svi građani mogu donijeti besplatno svoj otpad. Projekt je sufinanciran s 1,4 milijuna od Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost i Zagrebačke županije sa 300 tisuća kuna – kazao je Okroša i dodao kako je prodan općinski stan u staroj zgradi.

okrosa

-Napravljena je energetska obnova spomenute zgrade i veseli me što će biti djece i u toj zgradi koja se nalazi u blizini Reciklažnog dvorišta.

U Ladini smo uspjeli iznaći sredstva da ove godine uredimo društveni dom koji se nalazi pored nekadašnje mljekare, autobusne stanice i raspela u centru mjesta – zaključio je načelnik Okroša.

orosa17okrosa10okrosa12okrosa5okrosa4okrosa3okrosa11

Facebook Comments