Načelnik Sabolić: Četiri obitelji kupile su kuću za jednu kunu

22. svibnja 2020. Autor: prigorski.hr Sjeverozapadno Načelnik Sabolić: Četiri obitelji kupile su kuću za jednu kunu

Damir Špehar/PIXSELL


Kako bi privukla i zadržala mlade obitelji Općina Legrad odlučila je da za jednu kunu možete kupiti kuću ili zemljište ako ste mlađi od 40 godina. Barem jedan od prijavitelja, supružnika ili životnih partnera mora imati stalna primanja. U startu su kuće za jednu kunu kupile četiri obitelji.

Načelnik Općine Legrad Ivan Sabolić rekao je kako je općina pripremila program stambenog zbrinjavanja obitelji iz dva razloga.

-Prvi razlog je da privučemo što više mladih obitelji na naše područje koje je demografski sve lošije, a s druge strane nekretnine koje posjedujemo, da ih se jednostavno riješimo i da ih više ne moramo održavati i plaćati režije.

Napravili smo popularnu mjeru kojom mladim obiteljima gradilišta, odnosno kuće dajemo za jednu kunu. Prvi natječaj je bio raspisan početkom ove godine, uspješno je završen i četiri mlade obitelji iz okolnih općina, jedna obitelj iz Zagreba i jedna s otoka Raba javile su se natječaj i prodane su im kuće za jednu kunu.

Damir Špehar/PIXSELL

I dalje nastavljamo s programom. Ostalo je 15 gradilišta ili kuća i natječaj će početi vjerojatno već od lipnja. Očekujemo dolazak još obitelji i nakon ovog medijskog interesa sigurno će još više htjeti doći na područje naše općine – poručio je načelnik.

 

Facebook Comments