Farkaševačko predstavničko tijelo održalo je u petak svoju 27. sjednicu.

Općinski načelnik Matija Copak istaknuo je kako je općina u proteklom razdoblju dobro poslovala te da se svi projekti realiziraju po rasporedu. -Ulagali smo u infrastrukturu za djecu, u fazu dva dječjih igrališta, a ove godine radimo na drugim projektima. Vežemo se na projekte koji će biti financirani iz europskih, županijskih ili nacionalnih sredstava.

Rebalans proračuna vezan je na financije koje smo dobili iz EU fonda za nerazvrstanu cestu Severin. Dobili smo 911 tisuća eura i želimo potpuno obnoviti tu cestu. Želimo urediti i centar naselja, a uredili smo i dječje igralište. Iznos od 65 tisuća eura dobili smo iz drugih izvora, a ukupno je uloženo oko 80 tisuća eura. S tim se možemo ponositi, a mogu najaviti i rušenje područne škole u Farkaševcu i gradit će se potpuno nova škola sa sredstvima iz Nacionalnog fonda oporavka i otpornosti – poručio je Copak i dodao kako dobro napreduju radovi na tržnici.

-Svečano otvorenje tržnice koja je financirana europskim sredstvima, bit će nakon svečane sjednice Općinskog vijeća Općine Farkaševac. Investicija je vrijedna 65 tisuća eura – poručio je Copak.

Dsc 2358 Dsc 2360 Dsc 2363 Dsc 2367 Dsc 2370 Dsc 2372