Načelnik Općine Farkaševac Matija Copak: Fokus stavljam na rješavanje prometnica, nogostupa, obnovu osnovne škole i aktivaciju gospodarske zone Farkaševac

13. srpnja 2021. Autor: prigorski.hr Intervjui Načelnik Općine Farkaševac Matija Copak: Fokus stavljam na rješavanje prometnica, nogostupa, obnovu osnovne škole i aktivaciju gospodarske zone Farkaševac


Matija Copak (HDZ) pobijedio je na svibanjskim lokalnim izborima i preuzeo vođenje Općine Farkaševac. Kratko smo popričali s načelnikom koji nam je otkrio svoje prve planove, a ujedno je pozvao sve mještane i goste na obilježavanje Dana Općine Farkaševac.

Prvi mjeseci na funkciji načelnika su iza Vas. Kakva situacija Vas je zatekla u Općini?

Zatečeno stanje u Općini Farkaševac prilikom mojega stupanja na dužnost je bila u redu. Naravno da uvijek postoje tekući problemi poput komunalnog redarstva i infrastrukture koje nastojimo riješiti, ali to su problemi svake jedinice lokalne samouprave.

Koji su Vaši glavni ciljevi u razvoju Općine?

Volio bih da u narednom periodu napravimo puno stvari u svim naseljima naše općine, a fokus stavljam na rješavanje prometnica, nogostupa, obnovu osnovne škole i aktivaciju gospodarske zone Farkaševac. U planu nam je javljanje na sve prihvatljive EU, županijske i nacionalne natječaje kako bi smo u što većoj mjeri razvijali našu općinu, a od velikog značaja će nam biti podrška i suradnja sa Zagrebačkom županijom.

coapk matija1

Pripremili ste raznolik program uoči Dana Općine. Što očekuje mještane i goste?

Za dane Općine Farkaševac naše mještane i posjetitelje očekuje bogat zabavni, gastronomski i kulturni sadržaj. Program otvaramo u subotu na ribnjaku Farkaševac 5. kupom u natjecanju lova ribe udicom na plovak i natjecanjem u kuhanju fiša. Dobru zabavu će pripremiti udruga Dabrovi sa Pupine bare i Tamburaški sastav Cirkus. Za ljubitelje rocka zabavni program nastavlja se u večernjim satima koncertom grupe Vatra. Nedjelja nam je rezervirana za kulturno-umjetnički program, podjelu vola posjetiteljima, stand-up komičara Vlatka Štampara i koncert Ivana Zaka.

Poruka – čestitka mještanima Općine Farkaševac

Svim stanovnicima Općine Farkaševac želim sretan Dan naše Općine i lijep provod uz puno zabave i veselja.

Facebook Comments