Načelnik koprivničko-križevačke policije: ‘Imamo pozitivnih osoba i osoba u samoizolaciji u policiji, no to ne utječe na naš rad’

4. prosinca 2020. Autor: prigorski.hr Sjeverozapadno Načelnik koprivničko-križevačke policije: ‘Imamo pozitivnih osoba i osoba u samoizolaciji u policiji, no to ne utječe na naš rad’


Načelnik Policijske uprave Koprivničko-križevačke Vjekoslav Štimac istaknuo je u petak kako se po završetku kolovoza započelo s ponovnim nadzorom građana koji imaju mjeru samoizolacije i mjeru liječenja u kući.

– Od tada do danas smo obavili oko četiri tisuće takvih nadzora i nismo zabilježili značajnih kršenja mjera. Osim građana, nadziremo i ugostiteljske objekte, a samo noćas smo ih obišli 36 te također nismo zabilježili kršenja mjera – kazao je.

Dodao je kako ipak, mora spomenuti nedavni slučaj kršenja mjere radnog vremena u ugostiteljskom objektu na području županije.

– Tom smo prilikom u objektu zatekli i osobu pozitivnu na koronavirus kojoj slijedi kaznena prijava. Što se tiče stanja u Policijskoj upravi, imamo i pozitivnih osoba i osoba u samoizolaciji, no taj broj ne utječe na redovito obavljanje našeg posla – rekao je.

Načelnik Štimac za kraj je napomenuo kako se očekuju izmjene i dopune Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti kojim će biti propisane kazne za one koji se ne pridržavaju epidemioloških mjera.

Facebook Comments