Načelnik Draganić: Vrtić se gradi u rokovima, a imat će 42 mjesta plus 16 mjesta za djecu jasličke dobi

29. veljače 2020. Autor: prigorski.hr Sjeverozapadno Načelnik Draganić: Vrtić se gradi u rokovima, a imat će 42 mjesta plus 16 mjesta za djecu jasličke dobi


Sjednica općinskog vijeća Općine Farkaševac održana je u petak, a općinski načelnik Dražen Draganić osvrnuo se na projekt vrtića.

-Vrtić ide normalnim tempom, sve je u rokovima i sve se odvija na vrijeme. Vrtić će imati 42 mjesta za vrtićku i 16 mjesta za djecu jasličke dobi. Predviđeni kraj radova je do 30. kolovoza.

Predradnje moramo odraditi “sutra”, moramo imati minimalno četiri zaposlene osobe od odgajateljice i ravnateljice. Bilo bi dobro da sve funkcionira sa četiri osobe- rekao je Draganić.

Vijećnici su usvojili odluku o kratkoročnom zaduženju Općine Farkaševac u 2020. godini,  a uvodno obrazloženje dao je načelnik Dražen Draganić.

-Vrtić se gradi, prvi račun smo morali platiti, a od države nismo još dobili ni kune. Proračun ne može to podnijeti i da ne prekidamo radove na izgradnji vrtića moramo ići ovim modelom kako ne bi stali s radovima. Kredit je na rok od godinu dana i kamata je 1,5 posto – kazao je načelnik.

Vijećnici su odluku donijeli jednoglasno.

 

Facebook Comments