Vijećnik HDZ-a Damir Fašaić na večerašnjem Aktualcu upitao je gradonačelnika Denisa Kralja o stanju javnog reda i mira, nakon novinskih napisa kako je u Vrbovcu pretučen maloljetnik.

– Mladić je zadobio teške tjelesne povrede. Sve se dogodilo u kasnim noćnim satima na Trgu Petra Zrinskog. Razgovarao sam s mladima koji izlaze. Često se događaju takve tučnjave, koje možda i ne završe s takvim posljedicama, ali ovoga puta se radi o teškim tjelesnim ozljedama i to nije dobro. Roditelji smo i trebamo se brinuti. Niste se o tome očitovali, ali ovo je bitna tema. Priča se i da se lako može doći do raznih opijata. Mi kao vijećnici moramo pokrenuti inicijativu da policija češće provodi kontrole. Da li ste razgovarali s policijom da se postrože ophodnje po gradu i kafićima? –  upitao je Fašaić.

Gradonačelnik Denis Kralj mladiću je zaželio brz oporavak te njegovoj obitelji da što brže to prebrode.

– Normalno da smo svi bili šokirani kad smo čuli tu vijest, ali ja ne bih od toga radio neki veći problem. Mislim da je to manje – više izolirani slučaj. Čak mislim da je drugi mladić iz Dugog Sela. Dugo Selo ima problem s nasiljem, u Vrbovcu toga zasad nema. Možda se taj dio prelio iz Dugog Sela na nas, ipak su obližnji grad, ali nemam dojam da u Vrbovcu postoji problem s tučnjavom, koliko god ovaj slučaj bio strašan.

Sjetimo se kako je to izgledalo u Vrbovcu prije desetak godina kada su tučnjave bile svakodnevne. Tada je problem nasilja proizlazio iz politike, pa vas nisam čuo da ste tada reagirali. Jedna cura je ostala bez oka i tukli su se vama bliski ljudi. Naravno da je ovo ozbiljan problem, no još uvijek držim da je to izolirani slučaj – odgovorio je gradonačelnik Kralj.

FOT_4613