Na ulazu u koprivničku Gradsku tržnicu u petak je otvoren restorančić Smutek – domaći kutek.
Zašto domaći? Upravo zbog toga jer će se na jelovniku naći svježe voće i povrće koje su u svojim vrtovima uzgojili naši prodavači na gradskoj tržnici. Naći će se tu i domaće kobasice i špek iz naših lokalnih mesnica ili pak sir i vrhnje od podravskih proizvođača mlijeka.
Smutek je pozicioniran kao domaći kutek s ponudom domaćih proizvoda, najvećim dijelom s naše tržnice. Otvoreno je mjesto za sve naše građane na kojem će se spojiti domaća prehrana i odgovoriti potrebama novih generacija za drugačijim načinom pripreme hrane.
Ovo je zapravo nastavak kampanje poticanja građana da kupuju i konzumiraju domaće svježe proizvode koje na koprivničkom placu mogu kupiti netom nakon berbe. Kupnjom od lokalnih proizvođača mogu biti sigurni da u gradu nema svježijih i kvalitetnijih proizvoda od onih na našem placu, a tom idejom vodili su se u Komunalcu kada su kretali u projekt Smuteka.
Smutek je spoj tradicionalnog i modernog jelovnika kojemu su osnova proizvodi iz našeg kraja, a s obzirom na ubrzani stil života, potrebno nam je svima da se hranimo zdravije, a da obrok pripremimo brzo. Budući da sami za to često nemamo vremena, Smutek nudi rješenje.
Osim sendviča i salata, u Smuteku se nude zdravi napitci – smoothiji koji se pripremaju tek kad ih gosti naruče, a to je najbolja garancija kvalitete. Za one koji vole nešto konkretnije pojesti, tu je nekoliko vrsta doručka s placa.
Sve vas pozivamo da degustirate ono što je pripremljeno na licu mjesta, uživate u domaćem ambijentu na terasi i da zajedno potičemo zdrav život, domaću proizvodnju i naše vrijedne koprivničke i podravske poljoprivrednike.
– Ovo je dodatna ponuda našeg placa, mali bistro u kojemu će se moći jesti ukusna domaća jela napravljena od domaćih, podravskih namirnica s placa. Prvotna ideja je bila da možete uzeti smoothie kada idete na plac od namirnica koje možete kupiti na njemu, ali s obzirom na to da smo pravi Podravci, odlučili smo proširiti ponudu sirom i vrhnjem, kobasicama, špekom – kazala je dogradonačelnica Ksenija Ostriž.