Na tavanu kuće kod Petrinje pronašli zolju, mine, mitraljez, 7 kilograma TNT i to nije sve!

14. siječnja 2021. Autor: prigorski.hr Crna kronika Na tavanu kuće kod Petrinje pronašli zolju, mine, mitraljez, 7 kilograma TNT i to nije sve!


Jučer, 13. siječnja, na petrinjskom području u mjestu Glinska Poljana, građanka je na tavanu obiteljske kuće pokojnog člana obitelji pronašla nekoliko komada oružja i eksplozivnih sredstava o čemu je obavijestila policiju.

Oružje i eksplozivna sredstva, na siguran način, je izuzeo policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu.

Utvrđeno je da se radi o vojnom automatskom puškomitraljezu, ručnom bacaču raketa, tzv. zolja, tromblonskoj osvjetljavajućoj mini, minobacačkoj mini, 7,2 kilograma vojnog eksploziva TNT, 17 lovačkih patrona, 90 komada pištoljskog streljiva i 477 komada puščanog streljiva.

 

Vezano uz ovu dragovoljnu predaju oružja, proteklih dana na jednoj društvenoj mreži pojavila se fotografija ručnog bacača rakete uz komentar „Pozdrav od zolje s Majskih Poljana“.

Obavljenim provjerama policijski službenici su utvrdili da se ne radi o lokaciji Majske Poljane već o lokaciji i oružju iz konkretne dragovoljne predaje u mjestu Glinska Poljana, a što je zahtijevalo angažman 30 policijskih službenika.

Facebook Comments