Na Svjetski dan zaštite okoliša edukativni program u zagrebačkom ZOO-u

3. lipnja 2021. Autor: prigorski.hr Zanimljivosti Na Svjetski dan zaštite okoliša edukativni program u zagrebačkom ZOO-u

Foto: Sandra Simunovic/PIXSELL


U zagrebačkom Zoološkom vrtu u subotu, 5. lipnja, edukativnim programom obilježit će se Svjetski dan zaštite okoliša, priopćio je u četvrtak ZOO.

Program u kojem će edukatori posjetiteljima ZOO-a govoriti o važnosti zaštite okoliša i vrijednosti održivog razvoja trajat će od 11 do 17 sati.

Posjetitelji će se na svaki puni sat kraj glavne blagajne moći uključiti u obilaske ZOO-a tijekom kojih će moći doznati na koji su način u nastambama životinjama primijenjene zelene tehnologije, te zašto je održivi razvoj postao neizostavan dio planova Zoološkog vrta grada Zagreba. Tijekom obilaska skupina će pod vodstvom edukatora zastati kraj cjeline Madagaskar, volijere za afričke ptice močvarice te nastambi pelikana, servala, lavova, deva i merkata.

Na Zebrinu trgu djeca će moći sudjelovati u igri spretnosti kroz koju će, savladavajući raznolike prepreke, učiti o pravilnom razvrstavanju otpada.

U blizini će biti izložene i različite vrste otpada s osnovnim informacijama o njihovim karakteristikama, vremenu raspada te reciklaži i mogućnosti ponovne uporabe. Pritom će se istaknuti težnja za smanjivanjem količine otpada i njegova negativnog učinka na prirodu, kažu u zagrebačkom ZOO-u. (Hina)

Facebook Comments