Na početku današnje 9. sjednice Gradskog vijeća Grada Križevaca, gradski vijećnici postavljali su aktualna pitanja gradonačelniku Mariu Rajnu.

Vijećnik Goran Hrg (HDZ) uputio je pitanje vezano za izgradnju dječjeg igrališta u Svetoj Heleni. “Koji su kriteriji za određivanje mjesta gradnje dječjeg igrališta?”, upitao je vijećnik Hrg.

gradsko-vijece-18

“Sva mjesta koja zatraže igralište, moraju ga dobiti, jedino pitanje koje se postavlja je kojim će to biti tempom.” U Svetoj Heleni će se igralište najvjerojatnije postaviti u 2023. godini”, odgovorio je gradonačelnik Rajn.

Zatim je vijećnik Denis Maksić upitao što je sa sekundarnim vodom u Kloštru Vojakovačkom.

Gradonačelnik Rajn odgovorio je kako “tamo još treba napraviti precrpnu stranicu. Sekundarni vod koji ide prema sjeveru je dio nacionalnog plana za otpornost i oporavak, a postoji mogućnost da i ovaj dio postane dio tog plana.”, poručio je gradonačelnik.

gradsko-vijece-22

Vijećnik Dejan Pernjak postavio je pitanje o izgradnji aglomeracije u Radničkom dolu, dok se vijećnik Alen Zidarić osvrnuo na saniranje cesta oštećenih izgradnjom aglomeracije.

gradsko-vijece-23

gradsko-vijece-26

“Početni planovi aglomeracije Radnički dol su pali u vodu, budući da nam trenutno dostupnost pojedinih cijevi uvjetuje radove. Što se tiče sanacije cesta, odnosno njihovog asfaltiranja, to možemo odraditi tek kad izvedeni radovi budu prošli sve nadzore – ceste će se sanirati tek kad sve bude gotovo!”, zaključio je Rajn.

gradsko-vijece-32

gradsko-vijece-07gradsko-vijece-02gradsko-vijece-03gradsko-vijece-09gradsko-vijece-10