U Slunju je jučer održan sastanak Vlade Republike Hrvatske sa županima, predstavnicima Udruge gradova i Hrvatske zajednice općina, a u ime Koprivničko-križevačke županije prisustvovao mu je zamjenik župana Ratimir Ljubić.

„Napravili smo platformu, okvir za razvoj novih ideja, za informiranje o politikama, zakonskim prijedlozima i projektima, kao i za usuglašavanje stavova središnje vlasti s jedinicama lokalne i područne samouprave. Tih dvanaest sastanaka govori o visokom stupnju povjerenja između Vlade i župana bez obzira iz koje su stranke“, kazao je predsjednik Vlade Andrej Plenković u uvodnom obraćanju.

sastnak s vladom ljubić

Na sastanku je bilo riječi o tri teme od posebnoga interesa. U tom je kontekstu  ministrica regionalnog razvoja i fondova EU Nataša Tramišak izvijestila o završnim pripremama za potpisivanje partnerskoga sporazuma s Europskom komisijom o strukturi i prioritetima novog višegodišnjeg financijskog okvira za Hrvatsku, dok je ministar gospodarstva i održivog razvoja Davor Filipović govorio o energetskoj situaciji i svemu onome što je Vlada s paketom iz travnja učinila kako bi ublažila udar rasta cijena energenata na hrvatske građane i gospodarstvo. Ministrica poljoprivrede Marija Vučković posebno je govorila o programima koji se odnose na poljoprivredu u kontekstu rasta cijena hrane, kao i o aktivnostima koji se tiču potpora u ribarstvu.

ljubić1

Predsjednik Hrvatske zajednice županija i župan Brodsko-posavske županije Danijel Marušić rekao je da je nastupio povoljan trenutak za provođenje strukturnih reformi ukupnog političkog, gospodarskog i socijalnog sustava u Republici Hrvatskoj  u kojemu su upravo županije spremne za brze promjene u svrhu boljitka i razvoja sustava.