Na Sajmištu u Čazmi svečano otvoren paviljon; Gradonačelnik Pirak: Prostor Sajmišta sve je atraktivniji među Čazmancima

28. travnja 2021. Autor: prigorski.hr Hrvatska Na Sajmištu u Čazmi svečano otvoren paviljon; Gradonačelnik Pirak: Prostor Sajmišta sve je atraktivniji među Čazmancima


Jutros je svečano otvoren novoizgrađeni paviljona na sajmištu u Čazmi, a kojega su u sklopu projekta “Siguran prostor u zajednici“ izgradili  Društvo Naša djeca Čazma i Zaklada Zamah, u suradnji s Gradom Čazma.

U izgradnju je utrošeno ukupno 32.260 kn. Projekt je sufinancirala organizacija ‘The academy for the development of philanthropy’ iz Poljske, u sklopu natječaja ‘Global Challenges Local solutions“, iznosom od 16.380 kn. Grad Čazma je financirao troškove izvođenja radova sa 19.880 kn.

Ivana Popilovski, predsjednica DND Čazma istaknula kako novoizgrađeni paviljon, uz postojeće sprave za vježbanje i stolni tenis na otvorenom, a za oživljavanje društvenog života Čazme, namijenjen svim Čazmancima i Čazmankama te će služiti kao novo mjesto susreta, druženja te održavanja različitih aktivnosti i događanja u okolnostima koje zahtijevaju nužnost druženja na otvorenom i sigurnom prostoru.

Upravitelj Zaklade Zamah Drago Vručinić kazao je kako je ovaj projekt odgovor ne samo na pandemiju koronavirusa, već je odgovor u želji da se građani više druže vani i da se klone zatvorenog prostora. -Ovaj paviljon je jedan kao alat koji nam omogućuje da svi budemo više na otvorenom i da različite manifestacije se mogu događati ovdje na otvorenom prostoru. -kazao je Vručinić.

Gradonačelnik Čazme Dinko Pirak kazao je kako je ovaj prostor odličan prostor za različite sadržaje, a koji je započeo uređenjem vježbališta za odrasle. -Zahvaljujem Zakladi Zamah što je prepoznala naše male Čazmance kao partnere i što smo na kraju zajednički s Društvom naša djeca napravili nove sadržaje. Ovaj paviljon u ovom vremenu dobio smisao. Okupljanje na zeleno prostoru na lokalitetu koji je sve popularniji među Čazmanicma kao što će biti završetkom projekta Čazma Natura, dakle sve u segmentu zaštite prirode. -kazao je Pirak i najavio nova ulaganja u prostor počevši od javne rasvjete, pa do malih pečenjara.

 

otvorenje paviljona cazma_lk (13) otvorenje paviljona cazma_lk (14) otvorenje paviljona cazma_lk (15) otvorenje paviljona cazma_lk (16) otvorenje paviljona cazma_lk (17) otvorenje paviljona cazma_lk (18) otvorenje paviljona cazma_lk (19) otvorenje paviljona cazma_lk (20) otvorenje paviljona cazma_lk (21) otvorenje paviljona cazma_lk (22) otvorenje paviljona cazma_lk (23) otvorenje paviljona cazma_lk (1) otvorenje paviljona cazma_lk (2) otvorenje paviljona cazma_lk (3) otvorenje paviljona cazma_lk (4) otvorenje paviljona cazma_lk (5) otvorenje paviljona cazma_lk (6) otvorenje paviljona cazma_lk (7) otvorenje paviljona cazma_lk (8) otvorenje paviljona cazma_lk (9) otvorenje paviljona cazma_lk (10) otvorenje paviljona cazma_lk (11) otvorenje paviljona cazma_lk (12)

Facebook Comments