Četvoricu muškaraca policija je kazneno prijavila jer su u nedjelju kasno navečer kod Slavonskog Broda na proslavi u zrak pucali iz strojnice, a u domu i drugim prostorijama jednog od njih pronađen je arsenal minsko-eksplozivnih sredstava.

Prema izvješću brodsko-posavske policije od utorka, kriminalističkom istragom utvrđeno je da su četvorica u dobi od 37, 39, 41 i 60 iz strojnice ispalili više hitaca u zrak.

To oružje sa spremnicima i streljivom oduzeto je 60-godišnjaku, a idući dan su temeljem sudskog naloga pretraženi njegov dom i druge prostorije.

Oružje2

Pritom je pronađen pištolj, 600 grama TNT-a, po četiri kumulativne i osvjetljavajuće mine, šest ručnih bombi, više od 400 raznih komada streljiva.

Protiv osumnjičenih policija podnosi kaznenu prijavu zbog dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom i sredstvom, a protiv 60-godišnjaka i zbog nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari.

Policija je izvijestila i kako je građanka s područja Slavonskog Broda tijekom čišćenja garaže pronašla i predala im puškomitraljez M56 i 50 komada nerasprskavajućeg streljiva.

Ponovno je pozvala sve one koji još negdje u svojim domovima čuvaju ili skrivaju ilegalno oružje ili eksplozivna sredstva da pozivom na 192 učine prvi korak prema dragovoljnoj predaji bez sankcija, a sve kako bi učinili svoje okruženje sigurnijim.