Na posljednjim audicijama na neviđeno žiri je odabrao kandidate koji nastavljaju natjecanje: ‘Čestitam, dobro došli!’

17. veljače 2021. Autor: prigorski.hr Gastro kutak Na posljednjim audicijama na neviđeno žiri je odabrao kandidate koji nastavljaju natjecanje: ‘Čestitam, dobro došli!’


U srijedu navečer u showu ‘Tri, dva, jedan – kuhaj’ kandidati su požurili na posljednje kulinarske audicije kako bi dobili svoju kartu za prolaz dalje. Pred Željkom Klemenčić, Ivanom Pažaninom i Tomislavom Špičekom našlo se dosta ukusnih jela, no prije ulaska u ‘top 10’ natjecatelje očekuje mentorska selekcija.

kuhaj20

Na posljednjim ovosezonskim audicijama na neviđeno stigli su brojni kandidati, no samo su oni najsretniji uspjeli pogoditi ukus žirija i proći u daljnju fazu natjecanja. Jedni od tih sretnika bili su Marija Benjak i Dario Oreški iz ‘Večere za 5 na selu’ koji su igrali na kartu tradicije pa su pripremili pečeno pile u pećnici s prilogom.

„Meni je lijepo pečeno i začinjeno“, komentirao je Špiček, a Pažanin se nadovezao: „Ovo je dobro jelo, ali oni su došli, stavili to u pećnicu i to je to…“ Bez obzira na jednostavnost jela, Dario i Marija su dobro pogodili okuse pa su zaslužili prolaz dalje te bi rado kuhali sa Željkom u timu, ako prođu mentorsku selekciju.
Idući par koji je uspio zadovoljiti nepca žirija bile su prijateljice iz Slavonskog Broda – Jozefina Birindžić i Ksenija Maduna. One su za tu prigodu napravile punjena pileća prsa sa šparogama i umakom, koji je posebno oduševio Špičeka.

„Meni se čini da je ovo jedno od interesantnijih jela koje imamo, netko je išao malo hrabrije od onog što se inače poslužuje“, pohvalila ih je Željka te su Brođanke dobile dvije zelene kuhače za prolaz.

Čak tri zelene kuhače okrenule su se Josipu Rajiću koji je poslužio teleći ombolo s pireom od celera, a isti scenarij ponovio se i s Miroslavom Bernat koja ih je ugodno iznenadila tunom u kombinaciji s narančom.
„Tuna je lijepo pečena, odlična, filetirala je naranču i tanjur ima dušu“, pohvalio je Špiček njezino jelo.
Prolaz dalje zaslužio je i Kristijan koji im je pripremio piletinu s ananasom koju je imao prilike kušati u Indoneziji te cimerice iz Zagreba Ivana i Jelena koje su se odlučile za jetrica s pancetom i punjenim krumpirom.

kuhaj21

Posljednja natjecateljica večeri koja je oduševila žiri bila je Mirela Harpin, inače majka čak šestorice sinova, koja i inače puno kuha pa se odlučila provjeriti svoj kulinarski talent u RTL-ovu showu. Za svoja zapečena krilca s heljdinom kašom dobila je tri „da“ od žirija.

Sretni odabranici sutra moraju proći mentorsku selekciju, a samo će oni najspretniji ući u ‘top 10’ parova ove sezone. Kome će se sreća osmjehnuti – pogledajte u četvrtak u 20.45 sati na RTL-u!

Facebook Comments