Tijekom lipnja nastavljeno je izvođenje radova na Rekonstrukciji i izgradnji sustava vodoopskrbe i odvodnje u sklopu projekta “Razvoj vodnokomunalne infrastrukture Aglomeracije Križevci” koje izvodi Zajednica ponuditelja RADNIK d.d. Križevci i Zagorje gradnja d.o.o. Zagreb.

Radovi se izvode na sustavu odvodnje u prigradskim naseljima Mladine, Cubincu, Majurcu, Križevačkoj Poljani, G.Brckovčini, Pesku te Vrbovečkoj ulici, Radničkom dolu, Potočkoj ulici i Pušći. Rekonstrukcija vodovodne mreže izvodi se u ulicama Franje Markovića, Krunoslava Heruca, Frane Galovića i Mladinama, a rekonstrukcija odvodnje u ulici Petra Zrinskog.

Sveukupno je do sada u vodoopskrbi izgrađeno i rekonstruirano 23.700 metara vodovodne mreže te 1.300 priprema za vodovodne kućne priključke i 60.300 metara odvodnje te 1.860 priprema za kućne priključke odvodnje.

Za aktivnost Izgradnje uređaja za pročišćavanje otpadnih voda III. stupnja pročišćavanja i kapaciteta 21.000 ES u tijeku je projektiranje glavnog projekta.

U sklopu aktivnosti Nabave opreme za redovito održavanje sustava vodoopskrbe i odvodnje isporučena su sva vozila, a to su traktor, kombinirani bager, kamion i dva kombi vozila, specijalno vozilo za čišćenje sustava odvodnje, inspekcijsko vozilo CCTV i specijalno vozilo za ispumpavanje i odvoz sabirnih jama 5m³.