Podjela uskrsnica umirovljenicima i korisnicima osobne invalidnine s područja Koprivnice počela je u ponedjeljak ujutro, a tom je prigodom gradonačelnik Mišel Jakšić najavio povećanje božićnice za umirovljenike

Uskrsnica umirovljenicama namijenjena je onima čija mirovina, tuzemna i inozemna, za veljaču ove godine zajedno s dodacima ne prelazi iznos od 306 eura (2.305 kuna). Iz proračuna je za tu namjenu osigurano 30 eura za svakog umirovljenika.

“Danas mogu najaviti da nas za Božić očekuje povećanje božićnice za umirovljenike, ali i podizanje samog cenzusa unatoč tome što je došlo do blagog povećanja mirovina. Ipak, moramo si priznati da sve to nije dovoljno poglavito zbog stupnja inflacije”, rekao je gradonačelnik Mišel Jakšić i dodao kako nije dovoljno ni korisnicima osobne invalidnine pogotovo kad se uzme u obzir “sve ono loše što smo imali prilike gledati ovih dana u Saboru”.

Po njegovim riječima, neosporiva je činjenica prema kojoj društvo do sada nije dovoljno činilo za najstariju populaciju kako bi ona mogla pristojno živjeti od svojih mirovina.