Tradicionalni 19. Međunarodni pčelarski sajam otvoren je u subotu u Gudovcu pored Bjelovara, a ove je godine okupio više od stotinu izlagača iz Hrvatske i inozemstva.

Tijekom dvodnevnog sajma na više od deset tisuća četvornih metara izložbenog prostora posjetitelji se na jednom mjestu mogu upoznati s najvećom izložbeno-prodajnom ponudom pčelarske opreme i strojeva, meda i svih vrsta pčelinjih proizvoda. Gužve na blagajnama bilježile su se od samog otvorenja u devet sati ujutro, dok je svečanost službenog otvorenja održana sat vremena kasnije.

Zlatko Salaj, direktor Bjelovarskog sajma, poželio je dobrodošlicu posjetiteljima i izlagačima, na, kako je rekao, najvećem specijaliziranom sajmu pčelarstva u regiji.

Jedan od glavnih motiva za putovanje do Gudovca pčelarima predstavlja upoznavanje s novitetima u pčelarstvu, posebice kada je riječ o novim tehnologijama i inovacijama, a tu su i uvijek atraktivna i vrlo posjećena stručna predavanja koja se ove godine fokusiraju na mjere zaštite pčela od trovanja, gorućeg problema prije svake proljetne ispaše.

Osim proizvoda vezanih uz pčelarstvo i proizvodnju meda, na sajamskom prostoru predstavljaju se i brojni drugi poduzetnici, obrtnici i OPG-i, a tu je i raznolika ugostiteljska ponuda popraćena zabavnim sadržajem.

Paralelno s Pčelarskim sajmom održava se i sajam vina. Osim Zlatka Salaja, dobrodošlicu posjetiteljima poželjeli su i Igor Brajdić, zamjenik bjelovarskog gradonačelnika, Marko Marušić, bjelovarsko-bilogorski župan i predstavnici pčelarskih saveza. Pčelarski sajam službeno je otvorio državni tajnim Ministarstva poljoprivrede Zdravko Tušek.