U sklopu projekta Amazing Amazon of Europe, Koprivničko-križevačka županija predstavila je podravsko područje „Europske Amazone“ na 53. međunarodnom sajmu turizma u Novom Sadu.

Na sajmu, koji je održan od 17. do 19. studenoga, zainteresiranim posjetiteljima je uz naš kraj predstavljeno i cijelo područje UNESCO-ovog Rezervata biosfere Mura-Drava-Dunav, koje se proteže kroz pet država (Austriju, Sloveniju, Mađarsku, Hrvatsku i Srbiju), a uz to i posebnosti prirodne i kulturne baštine Turističke zajednice Središnje Podravine.

Na sajmu se predstavilo ukupno 120 izlagača iz različitih područja turizma, a posjetitelji su izrazili interes za ponudom kontinentalnog turizma Podravine i Prigorja.

Projektom se nastoji učvrstiti održivi turizam temeljen na očuvanju okoliša i zelenoj destinaciji, pa se značajan dio turističke ponude temelji upravo na rijekama Muri, Dravi i Dunavu. U skladu s time dio posjetitelja bio je zainteresiran za ponudu aktivnog turizma koji se nudi temeljem projektnih rezultata („AoE Bike Trail, Amazing moments, River journey“).

Bila je to prilika i za B2B razgovore, razmjenu iskustava i primjera dobre prakse, te za razmjenu kontakata potencijalnih budućih projektnih partnera. S obzirom na to da bi Vojvodina uskoro trebala postati članicom Saveza Alpe Jadran, pruža se prilika i za nove zajedničke projekte, za što su tijekom sajma ostvareni kontakti.

Sajamska ponuda dostupna je i virtualnim putem, a uz prezentaciju turističke ponude, prirodnih i kulturnih vrijednosti Koprivničko-križevačke županije, gastronomije, tematskih staza i rekreativnih aktivnosti, naglasak je stavljen na rijeku Dravu i njene potencijale. Virtualno predstavljanje može se vidjeti OVDJE.