Gospodarstvenik Tihomir Premužak, predsjednik Uprave Vetropack Straže d.d. iz Huma na Sutli, iznenada je umro u 54. godini, potvrdili su u utorak iz te tvrtke.

Prema neslužbenim informacijama Premužak je s obitelji bio na odmoru na Korčuli, gdje mu je iznenada pozlilo pri vožnji biciklom.

Tihomir Premužak od 2012. godine bio je generalni direktor i predsjednik Uprave Vetropack Straže, proizvođača staklene ambalaže. Vetropack Straža je dobitnica Zlatne kune za najbolju veliku tvrtku u Hrvatskoj za 2019. godinu.

Izraze sućuti obitelji i djelatnicima tvrtke uputio je krapinsko-zagorski župan Željko Kolar istaknuvši da je Tihomir Premužak bio jedan od najznačajnijih hrvatskih i zagorskih gospodarstvenika, koji je godinama bio na čelu jedne od najuspješnijih tvrtki Krapinsko-zagorske županije.

„Samozatajan i skroman, ali pun entuzijazma i borbenog duha, g. Premužak bio je inspiracija i uzor mnogim hrvatskim gospodarstvenicima. Njegov odlazak veliki je gubitak za Vetropack Stražu, ali i za hrvatsko gospodarstvo u cjelini”, objavio je Kolar na službenim internetskim stranicama Krapinsko-zagorske županije.