Od četvrtka, 1. srpnja do subote 3. srpnja 2021. godine, u prisustvu roditelja, obitelji i prijatelja, u dvorištu Studentskog doma Varaždin održano je svečano uručenje diploma prvostupnicima i magistrima koji su svoje završne i diplomske radove na Fakultetu organizacije i informatike obranili tijekom akademske godine 2019./2020. i 2020./2021.

Po prvi puta, svečani čin uručenja diploma i pohvala održao se je na otvorenome, poštujući sve epidemiološke mjere, ali istovremeno bilo je dirljivo, lijepo i svečano za sve prisutne. Svečana promocija obuhvatila je čak dvije generacije studenata, tako da je ukupno promovirano 524 studenta.

Promovirano je 191 prvostupnika informatike i 109 magistara informatike sveučilišnih informatičkih studija na Fakultetu organizacije i informatike, zatim 75 prvostupnika ekonomije i 78 magistara ekonomije sveučilišnog studija Ekonomika poduzetništva i 71 stručni prvostupnik poslovne informatike s preddiplomskog stručnog studija Primjena informacijske tehnologije u obrazovanju (PITUP) koji se izvodi u Varaždinu i u centrima Sisak, Križevci i Zabok.

foi varazdin1

Tom je prigodom dekanica prof. dr. sc. Nina Begičević Ređep istaknula kako je „važan pokazatelj osobne vrijednosti obrazovanje koje smo stekli i mjesto gdje ste ga stekli i zbog toga nemojte zaboraviti da svaki vaš uspjeh podiže ugled Fakulteta, kao što je i uspjeh Fakulteta vaš uspjeh. Nemojte nikada zaboraviti da je FOI vaš Fakultet, budite ponosan alumni fakulteta i vraćajte se na Fakultet s veseljem prenositi svoja znanja i iskustva budućim generacijama studenata.

Postoji snažan zajednički interes za to da stalno obnavljate i unapređujete svoje znanje u suradnji s nama jer je ugled Sveučilišta i Fakulteta prvenstveno posljedica rezultata koje postižu studenti koji na njemu diplomiraju ili stječu znanstvena zvanja.“

foi varazdin2

U realizaciji promocije, uz dekanicu prof. dr. sc. Ninu Begičević Ređep sudjelovali su prodekani prof. dr. sc. Marina Klačmer Čalopa, prof. dr. sc. Sandra Lovrenčić, prof. dr. sc. Dragutin Kermek i izv. prof. dr. sc. Igor Balaban.