Udrugu uzgajivača svinja Varaždinske županije će i u sljedeće četiri godine voditi Damir Jagić, odlučili su članovi Udruge u subotu na godišnjoj skupštini održanoj u Malom Bukovcu, javljaju iz Varaždinske županije.

– Naša udruga djeluje 19 godina i ima 90-ak članova, daleko manje nego na samom početku kad nas je bilo 200-tinjak. To jasno govori da radimo u sve težem okruženju i da se uzgojem svinja danas bavimo mi najžilaviji i najvitalniji. Posebno zahvaljujem Varaždinskoj županiji koja nam pomaže, po čemu je jedan od rijetkih svijetlih primjera u državi – rekao je novi-stari predsjednik Jagić, kojem je ovo treći mandat zaredom.

Podršku uzgajivačima dao je i župan Anđelko Stričak, koji je istaknuo da je svinjogojska proizvodnja jedna od najznačajnih grana poljoprivredne proizvodnje. – Stočare pozivam da se jave na Javni poziv Županije za bespovratne potpore po jednoj od četiri mjere, za sufinanciranje nabave rasplodnih grla, modernizaciju proizvodnje, okrupnjavanje zemljišta i održivu poljoprivrednu proizvodnju. Županija će vas, bude li potreba i mogućnosti, podržati i izdvajanjem dodatnih sredstava – rekao je župan.

Svojim dolaskom vrijednim uzgajivačima podršku su dali i zamjenica župana Silvija Zagorec te pročelnik za poljoprivredu i zaštitu okoliša dr. sc. Dragutin Vincek.